Via Short Cut Alsnog Overgaan

Browse By

Zittenblijven of twee weken van je zomervakantie opofferen en alsnog overgaan: wat zou jij kiezen? Op zo’n honderd scholen in Nederland wordt dit jaar een zomerschool aangeboden, waar zo’n 13 duizend scholieren worden bijgespijkerd. Natuurkunde, wiskunde of Frans, je krijgt twee weken volle bak les en als je de toets haalt, ga je alsnog over.

Je zal maar ziek zijn geweest tijdens het schooljaar en daardoor een paar maanden hebben gemist. Liever vier je vakantie, maar dit is natuurlijk een geweldige kans om alsnog over te gaan. Alles beter dan een heel jaar overdoen! De vraag is natuurlijk of je iemand wel in twee weken kan aanleren wat in driekwart jaar niet is gelukt. ‘Zo moet je het niet zien’, zegt Liesbeth Meijer van Gymnasium Apeldoorn. ‘Deze leerlingen lopen natuurlijk niet een heel jaar achter. Ze hebben moeite met een deel van de stof.’

Bron: Giphy

Vorig jaar zijn 22 van de 28 deelnemers van de eerste zomerschool in Apeldoorn alsnog overgegaan. Fantastisch, want hoe demotiverend is het wel niet om een heel jaar over te moeten doen?! Er is dan ook uit onderzoek gebleken dat zittenblijvers meer kans lopen om zonder diploma school te verlaten. En de helft van de zittenblijvers zakt zelfs af naar een lager niveau. Toch maar even doorbikkelen dan..

Uit: De Volkskrant

72 thoughts on “Via Short Cut Alsnog Overgaan”

  1. Trackback: dumps website
  2. Trackback: JVC BR-DV3000 manuals
  3. Trackback: replique rolex
  4. Trackback: mơ thấy chim bồ câu
  5. Trackback: Azure DevOps
  6. Trackback: discount wigs 2
  7. Trackback: ตู้ล่าม

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +