Stagiaires Krijgen Steeds Meer Te Maken Met Discriminatie Tijdens Hun Stage

Browse By

FACEBOOK
TWITTER
GOOGLE
http://www.futurerebelz.com/now/stagiaires-krijgen-steeds-meer-te-maken-met-discriminatie-tijdens-hun-stage/
LINKEDIN
SHARE

Maar liefst een op de vijf studenten heeft last van discriminatie tijdens hun stage. Dat is dit jaar zelfs 73% meer dan vorig jaar! En van alle stagiaires hebben vrouwen, allochtonen en niet hetero- geaarde studenten daar het meeste last van. Domme grappen of gewoon afwijzing tijdens de sollicitatie komen het vaakst voor. 

De Stagemonitor heeft onderzoek gedaan onder 1300 stagiaires en daaruit bleek dat discriminatie een groot probleem is. Zo heb je de seksueel getinte opmerkingen van de monteurs uit de garage. Of wat dacht je van je van die afdelingsleider die een overall aantrok en het een turkenpak noemde. Ook accenten en geloof doen het blijkbaar heel goed in het bedrijfsroddelcircuit…

Via Giphy

Khaled of Jan- Pieter, it’s in a name

Kijken we naar het sollicitatieproces, dan heeft 1 op de 10 studenten te maken met discriminatie. Dat is dus 2 keer zo hoog als vorig jaar! Allochtone studenten hebben zelfs 4 (!!) keer zoveel te maken met discriminatie als autochtone studenten. Oftewel, Khaled of Jan- Pieter bovenaan je cv: het blijkt dus toch uit te maken. Daar komt nog eens bij dat ze ook meer sollicitatiebrieven moeten versturen en minder vaak een stagevergoeding krijgen. Als ze die al krijgen, is die ook no geen gemiddeld 9 euro minder per maand.

Loop jij stage of heb je stage gelopen? Hoe gaat/ ging dat bij jou? Deel je verhaal op onze Facebookpagina!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +
Yes No