#Playboy- Oprichter ‘Hef’ Wist Als Eerste Ooit Een Succesvol Naaktblad Te Lanceren

Browse By

Tegenwoordig zijn naakte mensen letterlijk een muisklik verwijderd, maar dat was in de jaren ’50 wel anders. Geen internet, geen tijdschriften, sterker nog ‘naakt zijn’ was nog een taboe. Tot Hugh Hefner, vannacht overleden,  het tijd vond om een naaktblad, Playboy, te lanceren en daarmee de wereld op z’n kop zette.

In 1953 was Hugh Hefner, ook wel ‘Hef’ genoemd, zijn baantjes bij Esquire Children’s Activities zat. Hij wilde een blad maken met daarin blote vrouwen, maar wel stijlvol neergezet. Je moest als man het idee hebben dat je deel uitmaakte van een exclusieve herenclub. ‘We houden van cocktails mixen, een voorgerecht, sfeervolle muziek draaien op de pickup en een vrouwelijke kennis uitnodigen voor een rustig gesprek over Picasso, Nietzsche, jazz en seks’, zo omschreef hij het ooit zelf.

Marilyn Monroe maakte hem beroemd

Hij wist voor 500 dollar een aantal naaktfoto’s van Marilyn Monroe, een wereldberoemde actrice, in zijn bezit te krijgen. Aangevuld met teksten die hij zelf schreef knutselde hij deze aan zijn keukentafel tot de eerste versie van de Playboy.

Literair tijdschrift maar dan met playmates

Het eerste nummer is meteen een succes met 50.000 verkochte exemplaren. De formule van Hef lijkt te werken. De foto’s zijn tot op de dag van vandaag altijd erotisch geweest, niet pornografisch en dat lijkt een groot deel van het succes te zijn geweest.

Daarnaast plaatst hij exclusieve interviews met bekende mensen in het blad, waardoor de zin ‘ik koop het blad alleen voor de artikelen’ al snel trending wordt. Op een feestje bedankt Hefner bij wijze van grap zijn playmates: “Zonder jullie zou ik een literair tijdschrift publiceren”, zo schrijft De Volkskrant.

Playboy Bunny

Verkocht Playboy eerst nog 500.000 exemplaren per maand, eind jaren ’50 was dat al opgelopen tot een miljoen. In de jaren ’70 waren dat er zelfs 5,6 miljoen- tot het internet ‘bloot’ gratis toegankelijk maakte en de oplage naar 800.000 daalde. Maar tegenwoordig verdient Playboy z’n geld meer met het ‘merk’ Playboy. Ik bedoel, wie kent het logo met het konijntje nou niet?

 

Via Giphy

Van nerd tot mr. Playboy

Hef maakte al stripboeken toen hij nog op de middelbare school zat. Hij was superslim met een IQ van 152, maar niet heel populair bij de meisjes. Hij verloor zijn maagdelijkheid pas op z’n 22ste aan Millie Williams met wie hij trouwde en een dochter kreeg. Als ze in 1959 gaan scheiden en het blad steeds succesvoller wordt, wordt hij ook steeds excentrieker.

Hugh Hefner

Hij wordt Mr. Playboy, draagt smokings, lurkt aan een pijp en vliegt de wereld rond in een eigen vliegtuig met daarop het witte bunny logo. Ook koopt hij  een huis wat later wordt omgedoopt tot de Playboy Mansion. Hier woont hij tot zijn dood, omringd door vooral blonde vrouwen. De mansion is vorig jaar verkocht voor 94 miljoen dollar, onder voorwaarde dat hij er tot zijn dood zou mogen wonen.

En dat was dus tot gisteravond. Hef is op 91-jarige leeftijd overleden, in het bijzijn van zijn vrienden en familie.

 

45 thoughts on “#Playboy- Oprichter ‘Hef’ Wist Als Eerste Ooit Een Succesvol Naaktblad Te Lanceren”

 1. Trackback: Mobiele airco kopen
 2. Trackback: Eminent Networking cards manuals
 3. Trackback: human hair wigs
 4. Trackback: Digital Transformation
 5. Trackback: không tôn trọng người yêu
 6. Trackback: nằm mơ thấy phật bà quan âm
 7. Trackback: buy ruger magazines online
 8. Trackback: free cvv dumps
 9. Trackback: S&W Guns for Sale
 10. Trackback: bitcoin evolution review
 11. Trackback: thenaturalpenguin.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +