Lerarenstaking Van Vandaag: De Hoe En Wat

Browse By

Waarschijnlijk heb jij er weinig van meegekregen vandaag, maar 90% van alles basisscholen was vandaag dicht. Waarom? De grote lerarenstaking. Het gevolg? De bioscopen zitten overvol, pretparken gaan weer open en ouders hebben een extra dag vrij moeten nemen. Maar, ze protesteren natuurlijk niet voor niks die leraren: ze eisen meer loon en minder werkdruk. 

Juf moet teveel

Een klas met 42 leerlingen is geen uitzondering meer. Daarom kunnen sommige leraren amper tussen de tafels door lopen omdat de boel zo op elkaar gepropt zit. Gooi daar nog een berg huiswerk bovenop, bijkomende activiteiten als de Kinderboekenweek organiseren en de gemiddelde leraar werkt zo’n 52 uur per week. Het probleem? Ze worden maar betaald voor 40 uur. En dan ook nog eens minder dan hun collega’s die lesgeven op een middelbare school.

Via Giphy

Bedankt, maar niet genoeg

Kortom, er moet meer geld komen. Mucho meer. 1,4 miljard euro maar liefst, waarvan 500 miljoen gebruikt zal worden om de salarissen omhoog te krikken. Het overige geld is bedoeld om bijvoorbeeld onderwijsassisen te betalen die de werkdruk helpen verminderen. Het goede nieuws? Gisteren heeft het kabinet 500 miljoen euro toegezegd. Het slechte nieuws? Dat is geen 1,4 miljard. En dus stond vandaag het Zuiderpark in Den Haag vol met zo’n 50.000 protesterende leraren.

Zo! Dat zijn er veel!

De bioscopen kunnen hun geluk natuurlijk niet op! In plaats van de gebruikelijke 2700 bezoekers op een gemiddelde donderdagochtend hadden ze er vandaag 37.000. Ook de pretparken dachten bij zichzelf: laten we 5 oktober de boel gewoon weer open gooien! Die kids moeten toch ergens naartoe! Zwembaden, kinderparadijzen, pretparken, musea en sportclubs: ook zij zijn allemaal met acties en ruimere openingstijden gekomen om te profiteren van de enorme stoet kinderen. En de ouders: die hebben massaal een dag vrij.

57 thoughts on “Lerarenstaking Van Vandaag: De Hoe En Wat”

 1. Trackback: daas consulting
 2. Trackback: wigs for women
 3. Trackback: CI CD Services
 4. Trackback: ca tre so may
 5. Trackback: faux luminor watches
 6. Trackback: rescuetowingcompany.com
 7. Trackback: receptra naturals review
 8. Trackback: cây trong phòng làm việc
 9. Trackback: nằm mơ thấy gãy răng chảy máu
 10. Trackback: mơ thấy con cóc
 11. Trackback: 토토사이트
 12. Trackback: bail bonds in ct
 13. Trackback: bitcoin loophole app download
 14. Trackback: cheap wig clips
 15. Trackback: replica watches cn reviewa
 16. Trackback: buy xanax online overnight without prescription

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +