#Keuzegids2018- Zit Jij Op Een Topopleiding Of Bungelt Die Van Jou Onderaan De Lijst?

Browse By

De Keuzegids 2018 is af, dé gids die de kwaliteit van opleidingen beoordeelt en vergelijkt. En dat is altijd weer schrikken voor sommige studenten. Ben je net aan een opleiding begonnen, behoort ie tot een van de slechtste van Nederland! Althans, als we afgaan op de beoordeling van studenten die de opleiding al volgen- een van de belangrijkste factoren voor het opstellen van de ranglijst. 

Nou, dat was even een hartverzakking voor de studenten aan de Hogeschool van Amsterdam (HvA), Hogeschool Utrecht (HU) Hogeschool Rotterdam (HR) en InHolland. Deze bungelen namelijk onderaan het lijstje. Avans Hogeschool (met een score van 69) daarentegen staat -voor de zoveelste keer- op nummer 1. Maar liefst 12 van de 54 opleidingen die Avans aanbiedt, krijgt het kwaliteitskeurmerk ‘topopleiding’!

Eh.. toch maar niet

Hogeschool Utrecht (score van 53) publiceerde gister eerst nog trots dat ze ook drie topopleidingen in de Keuzegids HBO 2018 hebben. Technische bedrijfskunde, fysiotherapie en medische hulpverlening om precies te zijn. Toen de HU- studenten echter begonnen te morren over de slechte resultaten -laten we wel zijn: 53 punten is ver onder het gemiddelde voor een hogeschool- hebben ze de tekst snel aangepast.

Via Giphy

Studeer je journalistiek, bedrijfskunde of commerciële economie, dan baal je extra: deze opleidingen behoren tot de drie slechtste opleidingen van HU. Het bestuur heeft daar een opvallende verklaring voor:  ,,Als we kijken naar de slecht scorende opleidingen dan is het opvallend dat dat opleidingen zijn die in tijdelijke huisvesting zitten of daar net uit zijn,” aldus een woordvoer van HU.

HvA snapt er niks van

De HvA (score van 52,5) is verbaasd; hun eigen onderzoek afgelopen jaar liet zien dat studenten juist tevreden waren over hun school. Een laatste plek hadden ze echt niet zien aankomen. Ze gaan nu onderzoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren. Volgende de Keuzegids komt het door hun economische opleidingen. Veel deelnemers en een slechte studentenbegeleiding zorgen voor tegenvallende resultaten. Datzelfde geldt voor de rechtenstudies.

Let wel: ‘slechte’ scholen hebben ook hele goede opleidingen!

Op de website Profielen is te lezen: “Binnen een hogeschool kunnen er opleidingen van heel verschillende kwaliteit zijn, benadrukt Frank Steenkamp, hoofdredacteur van de Keuzegids. In zijn gids wijst hij onder meer op de Haarlemse muziekopleiding van Inholland (red. score: 53) en de sportopleidingen van de HvA. Ook al scoren hun hogescholen niet zo goed, die opleidingen zijn top.  Ook op de HR (red. score: 53)  is dat het geval, en doen met name de lerarenopleiding aardrijkskunde, industrieel product ontwerpen (ipo) en elektrotechniek het zeer goed.”

Via Giphy

Dit is de top 3

Op nummer een dus de Brabantse Avans Hogeschool, gevolgd door Windesheim (score: 67,5) in Zwolle en de Hanzehogeschool in Groningen. Deze laatste heeft maar liefst 18 (!) topopleidingen; ondermeer de dansopleiding, logopedie en fysiotherapie zijn als top aangemerkt. Windesheim heeft dertien opleidingen die het zegel ‘topopleiding’ krijgen, zeven meer dan vorig jaar.

Tja, toch maar niet naar de Randstad

Mocht je volgend jaar dus een nieuwe studie willen gaan volgen, dan kan je dus beter de Randstad  ontwijken. Hogeschool Rotterdam, InHolland en Hogeschool Utrecht delen een gezamenlijke een-na-laatste plek. De Haagsche Hogeschool  (score 5,6) is de beste hbo van de vier grote steden met een krappe voldoende. Zorgenkindjes in Den Haag zijn volgens de Keuzegids de opleidingen verpleegkunde (4,4) en bestuurskunde (4,2)

45 thoughts on “#Keuzegids2018- Zit Jij Op Een Topopleiding Of Bungelt Die Van Jou Onderaan De Lijst?”

 1. Trackback: www.stunwatches.com
 2. Trackback: CI CD
 3. Trackback: mơ thấy ong đốt
 4. Trackback: sex dolls for women for sale
 5. Trackback: mơ thấy giày dép đánh con gì
 6. Trackback: fake automatic wristwatch
 7. Trackback: nằm mơ thấy tóc bạc
 8. Trackback: repair service
 9. Trackback: beasiswa bank mandiri 2021
 10. Trackback: Earn Fast Cash Now
 11. Trackback: dumps website
 12. Trackback: Sex
 13. Trackback: fun88
 14. Trackback: beagle puppies for sale

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +