#HappyHalloween- De Pompoenen En Mummiepakken Zijn Dit Jaar Niet Aan Te Slepen

Browse By

FACEBOOK
TWITTER
GOOGLE
http://www.futurerebelz.com/now/happyhalloween-de-pompoenen-en-mummiepakken-zijn-dit-jaar-niet-aan-te-slepen/
LINKEDIN
SHARE

Een paar jaar geleden was Oktober niet meer dan een fokking saaie maand waarin weinig meer gebeurde dan dat de klok een uur werd teruggezet. Maar ineens zijn de verpleegstersuniformpjes, skelettenpakken en pompoenen niet meer aan te slepen! Iedereen is in de ban van Halloween- hoe dan?! 

Tja, we kunnen er lang en breed over lullen, maar het komt erop neer dat wij Nederlanders een enorme behoefte aan traditie hebben. Vroeger kwamen we om in de feestdagen, maar sinds we allemaal minder gelovig zijn geworden, volgen we het kerkelijk jaar steeds minder. Ok, we weten allemaal nog net dat Hemelvaart en Pinksteren vrije dagen zijn, maar meer ook niet.

Via Giphy

Aswoensdag doen we bijvoorbeeld weinig meer mee, terwijl dat vroeger juist een dag was waarop je de dagelijkse sleur even kon doorbreken. Je liet dan traditioneel een askruisje zetten waarna de vastentijd voor Pasen begon. Niet dat dat kruisje of dat vasten nou zo’n feest was, maar het was een traditie waar iedereen zich aan hield. En even wat anders was dan your boring everyday life.

Zwarte Piet is kinda not done tegenwoordig

Nu hebben we nog Carnaval, Sinterklaas en Kerstmis. Maar ja, de afgelopen jaren is er zo’n schaduw gevallen over het Sinterklaasfeest -de Zwarte Pietendiscussie- dat we steeds meer op Halloween lijken in te zetten. Je verkleden als zwarte piet is not done, dus dan maar als mummie. Want verkleden vinden we allemaal leuk! Ook volwassenen!

Via Giphy

And we upped our game tremendously

Kon je vroeger weinig meer vinden dan de griezelige variant op de Carnavalsoutfit, tegenwoordig zijn de Halloweenkostuums ook in Nederland serious business. Ik ben benieuwd hoeveel Pennywise clowns and 11’s we dit jaar de straten zien afstruinen! En jij? Heb jij al een kostuum? Share a pic in the comments below!

And don’t forget to like us on Facebook!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +
Yes No