Gegarandeerd Een Baan Straks: Kies Dan Deze Studies!

Browse By

Denk je erover om communicatie, hotel-, vrijetijds- en facilitymanagement, bedrijfseconomie, logistiek, kunst of economie te gaan studeren, dan zou ik nog even verder kijken. Onderzoek wijst namelijk uit dat daar over een paar jaar geen baan in te vinden is.  Hieronder een paar alternatieven. 

We hebben je al eens eerder verteld over de banen die over een paar jaar verdwijnen: ‘Honderdduizenden Studenten Opgeleid Voor Een Robotbaan’ en ‘Wake Up Call: Jouw Baan Of Studie Is Over Tien Jaar Misschien Wel Overbodig’. Ook nu blijkt weer dat heel veel studenten straks afstuderen en maar moeilijk een baan zullen gaan  vinden. Niet dat er geen banen zijn: ze hebben alleen de verkeerde studies gekozen.

Via Giphy

2022:  teveel banen maar geen geschikte mensen

Ze verwachten dat er vanaf 2022 2,1 miljoen nieuwe banen zijn terwijl er maar 1,6 miljoen mensen afstuderen. Dat betekent dat je dan de banen voor het uitkiezen hebt dus! Hoe dat komt? Nou, door de economische groei, mensen die met pensioen gaan en bijv. mensen die ziek worden. Maar als je denkt dat er straks veel vacatures zijn in de landbouw, dan heb je het mis. Komt die automatisering weer om te hoek kijken, oftewel: ‘robots’ die je baan overnemen. Ze hebben jou daar dan minder nodig.

Hiermee krijg je wel een baan!

Nee, beter wordt je software- of applicatieontwikkelaar, fysiotherapeut, laborant, verpleegkundige, elektricien of ingenieur. Zit je op mbo, dan bieden mbo 4 groen, zorg en techniek, en mbo 2/3 techniek de meeste kans op werk. Weet je dat ook weer!

 

 

23 thoughts on “Gegarandeerd Een Baan Straks: Kies Dan Deze Studies!”

  1. Trackback: Anatoliy Davidovich Machulskiy

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +