De Kans Op Een Baan Is Tegenwoordig Belangrijker Dan Ooit Bij Het Kiezen Van Een Studie

Browse By

FACEBOOK
TWITTER
GOOGLE
http://www.futurerebelz.com/now/de-kans-op-een-baan-tegenwoordig-belangrijker-dan-ooit-bij-het-kiezen-van-een-studie/
LINKEDIN
SHARE

In 2009 vonden we het allemaal nog een stuk belangrijker om een ‘leuke’ studie te kiezen zodat we later werk zouden hebben waar we veel ‘lol’ aan zouden beleven. (Eerlijk is eerlijk, zo heb ik ook mijn studie journalistiek ooit gekozen.) Tegenwoordig zijn we een stuk minder naïef, zo blijkt uit onderzoek van Qompas. 

En dan vooral de dames onder ons. In 2012 vond 55 procent van de meisjes een sociaal leven belangrijker te vinden dan carrière. Dat was meer dan de helft! Een studie moest dus vooral leuk zijn en niet te veel tijd weg nemen van social activities. Nu, vijf jaar later, vindt nog maar 46 procent van de meisjes dat. Kans op een baan is steeds belangrijker geworden! Jongens daarentegen vinden hun sociale leven in 2017 weer een stuk belangrijker dan meisjes dat vinden.

Via Giphy

Toen een 7 nog A- Okay was

Ook cijfers moeten tegenwoordig gewoon 🔝 zijn. In 2009 vond 44 procent van de leerlingen een cijfer onder de 7 dikke prima; dan had je het gehaald, toch? Nu is dat aantal gedaald naar 38 procent. Vooral meisjes -ja, daar zijn ze weer- zijn een stuk serieuzer geworden. Maar 30 procent vindt een 7 goed genoeg tegenover 47 procent van de mannen.

Stressed beyond belief

Je snapt dat al die ambitie ook negatieve gevolgen heeft. We zijn niet bepaald stressbestendig meer, aldus het onderzoek. Het aantal stressbestendige leerlingen is gekelderd van 73 procent naar 63 procent. En ook hier hebben meisjes meer last van stress dan jongens.

Time to chill

Mocht je dus wat hulp kunnen gebruiken bij het vinden van wat rust in je leven, probeer dan eens in sync te ademen met deze GIF.

Bron: Imgur

En anders heb je misschien wat aan deze anti-stress tips?

5 Andere Manieren Om Te Ontstressen Dan Alleen Maar Netflixen

 

Featured image by Štefan Štefančík on Unsplash

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +
Yes No