Incasseren Die Handel, You’re Gonna Need It

Browse By

FACEBOOK
TWITTER
GOOGLE
http://www.futurerebelz.com/motivational-monday/opbouwende-kritiek-echt-heel-mee/
LINKEDIN
SHARE

Grote kans dat je gaat steigeren van ‘kritiek’. Als je leraar je vertelt dat je zit te slacken of als je ouders uitroepen: zo hebben we je toch niet opgevoed?! Let’s be honest here: je hebt ‘t ook zitten wingen en je wist dat je ouders dat gingen zeggen, het is alleen gewoon niet leuk om te horen. Trek even je lange tenen in, want soms is kritiek best handig.

Je bent uniek en je moet altijd zorgen dat je niet in eenheidsworst eindigt, maar ook jij weet niet alles. Ervaring komt met de jaren en soms weet je leraar gewoon iets beter. Klaar. Als het jouw droom is om profvoetballer te worden, dan luister je toch ook naar je coach en trainer? Die weten op basis van ervaring hoe je jezelf kunt verbeteren en dat slik je als zoete koek- ok, eerlijk is eerlijk, want de kans is aanwezig dat je straks voor een paar miljoen aan FC Barcelona wordt verkocht, dus doet wel luisteren. Leraren zijn natuurlijk een stuk minder sexy, maar ook hun advies kan je verrijken.

Het is namelijk zo dat wereld na school bestaat uit het incasseren van kritiek. Bottom line. We kunnen het wel gaan sugar coaten, maar echt, bereid je voor op een lading shit. Je baas weet het altijd beter, sterker nog, die irritante collega weet het ook altijd beter. De klant is altijd koning, dus als die zegt dat jij iets niet goed doet, dan heb je het maar te slikken. Trek je dan van leer, dan ben je die klant kwijt en daarmee: money. En money is what makes the world go round… Oftewel, wees blij dat je leraren en ouders kritiek op je hebben, want ze bereiden je zo voor op de keiharde realiteit straks.

Kortom, even drie keer ademhalen voordat je weer uit je slof schiet en ff luisteren naar wat ze zeggen. Je zal het nodig hebben.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +
Yes No