Wat Japans Pottenbakken Ons Kan Leren Over Ons Gevoel Van Tekort Schieten

Browse By

Japanners geloven dat iets alleen maar mooier wordt nadat het is gebroken, juist omdát het beschadigd is en een geschiedenis heeft. Ze hebben er zelfs een naam voor, ‘kintsukuroi’, oftewel repareren met goud. Als een kom breekt, gooien ze hem dan ook niet weg, maar repareren ‘m dus met goud. Denk daar nog eens over na, de volgende keer dat je jezelf een totale mislukking vindt.

in het Westen donderen we een gebroken kom zonder pardon de prullenbak in. Afgedankt, gefaald als object, dat is hoe wij ertegen aankijken. Dat betekent dat we dus ook zo tegen andere mensen en gevaarlijker nog, onszelf aankijken. No room for errors, alles moet perfect zijn. Foto’s worden opgeleukt met photoshop en filters en sporten doen we vaak niet eens echt, maar delen we wel op social media.

Maar wat als we iets níet voor mekaar krijgen? We worden afgewezen voor die ene baan, krijgen die stage niet, worden ontslagen of uit het team gezet. Het perfecte plaatje ligt ineens aan diggelen, waardoor we ons een total failure voelen. Terwijl tegenslagen juist zulke goede lessen opleveren en daarmee een verrijking zijn. Oftewel, dat kintsukuroi is helemaal zo gek nog niet…

 

7 thoughts on “Wat Japans Pottenbakken Ons Kan Leren Over Ons Gevoel Van Tekort Schieten”

  1. Trackback: dewa jitu
  2. Trackback: Read More
  3. Trackback: penerimaan cpns 2022
  4. Trackback: cornhole solutions
  5. Trackback: buy adhd pills online
  6. Trackback: DevOps Solutions
  7. Trackback: judi online

Comments are closed.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +