Zomertijd… *zucht* #onnodigkwaad

Browse By

En ja hoor, we hebben weer collectief geleden afgelopen weekend. Klokken vooruit, slaap achteruit en het vooruitzicht op een week lang ontregeld zijn. Het is weer zomertijd. Maar hoezo is het nodig? Is het niet beter om iedereen in één standaard tijdsritme te houden het hele jaar door?

In Europese landen is het ingesteld tijdens de Tweede Wereldoorlog om geld te besparen. Meer daglicht betekende namelijk minder verbruik van elektrische verlichting in huis. Maar geldt dat nog steeds? En wegen de voordelen op tegen de nadelen, zoals bijvoorbeeld verminderde prestatie op werk en ook in de schoolbanken, verhoogde kans op verkeersongelukken wegens concentratieproblemen, en gezondheidsproblemen zoals hartaanvallen – en dat alles te danken aan een halfjaarlijks terugkerende slaapritmestoornis waar wij gemiddeld genomen een week van moeten bijkomen… En dan hebben we het nog niet eens over het effect van het verloren uur binnen de internationale handel! Mijn eigen lichaam zegt in elk geval:”Ain’t nobody got time for that!”

Om meer te weten te komen over het instellen van ‘Daylight Saving Time’, oftewel zomertijd, bekijk het filmpje hieronder!

 

 

4 thoughts on “Zomertijd… *zucht* #onnodigkwaad”

  1. Trackback: digital transformation services
  2. Trackback: mơ thấy sếp
  3. Trackback: printed cornhole boards
  4. Trackback: mơ thấy con sâu

Comments are closed.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +