Hoe Niet Eten Bij McDonalds Je Pokécoins Kan Opleveren

Browse By

Wat neem jij altijd? Een lekkere Big Mac of een gewoon een snelle cheeseburger? Waarschijnlijk maak je deze keuze regelmatig, want wie heeft nou niet een MacDonalds om de hoek? Kunnen we het gaan hebben over hoe (on)gezond die bezoekjes wel of niet zijn, maar wij vinden het natuurlijk veel interessanter om te weten wat het effect van een Mac- om- de- hoek op jouw portemonnee is!

Ok, dus je bent nog scholier en woont lekker thuis: je ouders betalen de boodschappen, zorgen voor een dak boven je hoofd en fixen al die leuke, zonnige vakanties. Kan je makkelijk van je bijbaantje rondkomen, toch? Logisch dat je dan even de Mac instapt voor een snelle hap… toch? Stel, je bent student; dan wordt het al wat lastiger. Je hebt ineens veel ‘vaste lasten’ oftewel uitgaven die elke maand betaald MOETEN worden. Huur is dan voor uitwonende student de hoogste uitgavenpost per maand; collegegeld is dat voor thuiswonende student. Kijk hieronder voor een overzicht van de gemiddelden uitgaven van een student.

mcdonalds_infographic_budget_2_-_mei_2016

bron: Studie-Kosten

Ok, dus als scholier kan je zo’n Mac-maaltijd prima betalen, als student moet je er wat meer voor plannen. Wat echter hetzelfde blijft, is wat je aan zo’n ‘eating- out-lunch’ kwijt bent. Een menuutje bij de Mac kost je toch al gauw zo’n 5 à 8 euro per maaltijd. En als je dit als echte diehard Mac-fan drie keer per week zou doen, ben je dus wekelijks rond de 15 à 24 euro lichter. Vermenigvuldig dat met vier en je kan per maand zo rond de 90 euro aan extra uitgaven optellen. Schrik niet, maar dat is dus 1.080 euro aan extra kosten per jaar!

Wat je allemaal met 1.080 euro per jaar kunt doen? Nou, je kunt er 108.000 Pokécoins mee kopen, oftewel 720 Lucky Eggs. Met een Pidgey XP Spam is dat zo’n 43.200.000 XP Points en daarmee zit je op het max Pokémon trainerlevel op dit moment! Je kunt er ook een jaar lang onbeperkt mee bellen PLUS 24GB data (oftewel endless YouTube streaming :)) en dan hou je nog geld over; dit abonnement kost je namelijk maar 432 euro! Kan je er zelfs nog de nieuwste PS4 van 300 euro bij kopen en dan ben je nóg niet door je geld heen! Heb je nog steeds cash over om ook Pokémonshit te kopen! Dat lijkt me wel een betere deal dan die paar Big Macs, toch?

Bron: Giphy

Al met al kan de makkelijke maaltijd bij de Mac je dus een kleine 10% aan extra kosten per maand opleveren. Als scholier boeit je dat waarschijnlijk weinig, maar besef dat je op zich VEEL leukere dingen kunt doen met je geld, dan het uit te geven aan een portie kip nuggets. Als student is het misschien verstandig om vaker eten vanuit huis mee te nemen en naar de supermarkt te gaan i.p.v. naar de Mac op de hoek. Allemaal manieren om je kosten binnen de perken te houden; weet wat iets kost en wat voor impact het heeft op je portemonnee als je het regelmatig koopt. Kijk naar je totale uitgaven patroon (o.a. je huur, telefoonabo en collegegeld) en beschikbare inkomsten (o.a. bijbaantje, lening, ouders sponsoring), dan kan je in de gaten houden of je een beetje uit gaat komen deze maand.

Voor verdere informatie om te leren hoe je je uitgaves binnen de perken kunt houden, kan je naar Nibud gaan; zij weten alles over geld lenen, uitgeven en besparen!

Op het moment dat geld geen issue meer is, kan je natuurlijk ‘overboard’ gaan bij de Mac, zoals in het onderstaande filmpje!

I’m loving it!

 

 

 

 

 

 

3 thoughts on “Hoe Niet Eten Bij McDonalds Je Pokécoins Kan Opleveren”

  1. Trackback: site to buy cvv
  2. Trackback: Rosewill RKV-2UC manuals
  3. Trackback: affordable tree removal

Comments are closed.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +