De Top-10 Allerrijksten Op Aarde & Wat Ze Hebben Gestudeerd

Browse By

De lijst der lijsten -nou ja, in materiële zin dan-, oftewel de Forbes Billionaires list, is vorige week weer gepubliceerd! Dat wordt smullen: wie o wie zijn in 2016 de allerrijksten op aarde?! Misschien nog wel leuker is om te weten in wat voor business ze zitten en wat ze gestudeerd hebben- als ze al überhaupt gestudeerd hebben. Hieronder dan ook de top-10 ranking met daarin info over hun bizz en opleiding- kan je een beetje afkijken 😉

9. David Koch –  een slordige $39.6 miljard

Jawel, twee nummer 9-ens: de Kochbroers hebben namelijke allebei een schamel vermogen van $39,6 miljard! David en zijn broer Charles hebben Koch Industries van hun vader geërfd. Producten van Koch Industries vind je terug op alle gebieden: van airbags tot kunstmest tot de onderdelen van je mobiele telefoon. Een van hun bekende merken is Lycra, je weet wel van die strakke racefietsbroekjes. David heeft chemische technologie gestudeerd aan MIT (Massachusetts Institute of Technology), de nummer 1 universiteit van de wereld (check ook ons artikel ‘Universiteit Rankings? Weg Ermee! …Of Toch Niet?‘)

9. Charles Koch -$39.6 miljard

Zoals gezegd, de broer van David Koch. Samen leiden ze een van de grootste bedrijven ter wereld en dat gaat niet zonder slag of stoot. De Koch-broers worden dan ook vaak in één adem genoemd met controversie: zo zouden ze met hun enorme vermogen een flinke vinger in de pap hebben op politiek gebied. Ze zouden wetten in hun voordeel laten uitpakken, zodat ze hun vermogen verder kunnen vergroten. Ook zouden ze het niet zo nauw nemen met het milieu. Dat terzijde: ook Charles heeft aan MIT gestudeerd en daar verschillende bachelor- en mastertitels gehaald.

koch-brothers_victorjuhasz
Illustratie van Victor Juhasz (voor Rolling Stone)

8. Michael Bloomberg – $40 miljard

Oprichter en CEO van financieel data, software en media bedrijf ‘Bloomberg L.P.’. Michael heeft zijn bachelor in elektrotechniek aan de Johns Hopkins University behaald, evenals een MBA aan Harvard. Naast business tycoon is hij ook jarenlang burgemeester van New York City geweest.

7. Larry Ellison – $43.6 miljard

Staat ook bekend als de ‘Oracle man’. Oracle is een van de grootste computer technologie bedrijven ter wereld, waar ze database, cloud en enterprise software maken. Larry is mede-oprichter en Chief Technology Officer van Oracle Corporation. Hij is ooit begonnen aan een studie aan de University of Illinois, maar heeft deze nooit afgemaakt!

6. Mark Zuckerberg – $44.6 miljard

Facebook: wie heeft er geen account?! Met meer dan 1,7 miljard gebruikers is FB de grootste social networking site ter wereld en Mark Zuckerberg is de grote man achter dit grandioze succes. Let wel, ook Mark heeft zijn studie nooit afgemaakt! Hij is wel ooit begonnen aan ‘Computerwetenschappen’ en ‘Psychologie’ op Harvard University, maar dropped out vanwege het enorme succes van Facebook. Groot gelijk! Who needs a diploma when you have 44 BILLION dollar?!

Bron: Giphy

5. Jeff Bezos – $45.2 miljard

Jeff is verantwoordelijk voor de allergrootste online winkel ter wereld: Amazon.com! Wist je dat Amazon naast het verkopen van allerlei consumentenproducten ook nog eens de grootste aanbieder van cloud infrastructuur (Amazon Web Services) is? Ze zijn daarin groter dan IBM, Google of Microsoft! Jeff heeft gestudeerd aan Princeton University waar hij twee bachelor titels heeft gehaald in elektrotechniek en computerwetenschappen.

4. Carlos Slim Helu – $50 miljard

Ok, misschien is Carlos toch niet zo ‘slim’, aangezien hij na jarenlang op nummer 1 te hebben gestaan (2010 tot 2013), dit jaar gekelderd is naar de nummer 4-positie. Niet dat we hem zielig hoeven te vinden met alsnog $50 miljard aan vermogen! Groot geworden in de Zuid Amerikaanse telecom industrie. Hij heeft Weg- en Waterbouwkunde gestudeerd aan de National Autonomous University of Mexico.

Bron: Giphy

3. Warren Buffett – $60.8 miljard

Misschien wel de succesvolste investeerder ter wereld (hij heeft vroeger ook op nummer 1 gestaan); in ieder geval wel een van de bekendste. Warren Buffet was van kleins af aan al geïnteresseerd in business, oftewel in het handelen in  aandelen en in investeren. Berkshire Hathaway is de holding company waarmee Buffett investeert en aandelen koopt in bedrijven. Buffet is begonnen met studeren op de Wharton School, University of Pennsylvania, maar is daarna overgestapt naar de University of Nebraska-Lincoln waar hij zijn bachelor in business administration heeft gehaald. Daarnaast heeft hij een Master of Science behaald in economie aan Columbia Business School.

2. Amancio Ortega – $67 miljard

The ‘odd ball’ oftewel de vreemde eend in de bijt, Amancio Ortega op nummer 2. Ten eerste is Ortega een Europeaan, terwijl de rest van de top 10 uit de Verenigde Staten komt- op Carlos Slim uit Mexico na dan. Ten tweede is zijn primaire business niet in informatie, computer of communicatietechnologie, noch in groot industriële werkzaamheden of financiële business (investeren), zoals de rest. Ortega is namelijk groot geworden met kleding en mode. Als oprichter van Inditex Group heeft hij onder andere de merken: Zara, Massimo Dutti, Bershka, Oysho en Pull and Bear. Hij treedt weinig in de publiciteit en heeft, zover bekend, niet gestudeerd.

Bron: Giphy

1. Bill Gates – $75 miljard

Wie kent hem niet, Bill Gates, Harvard- drop out en oprichter van Microsoft! De rijkste persoon ter wereld- al vele jaren op rij. Tegenwoordig de grootste filantroop ter wereld met zijn Bill & Melinda Gates Foundation. Samen met Warren Buffett, jawel de nummer 3 van deze lijst, heeft hij de Gates-Buffett Giving Pledge opgezet om met de rijken der aarde overeen te komen dat ze de helft van hun vermogen gedurende hun leven of daarna aan goede doelen zullen geven. Ook Larry Ellisson en Marc Zuckerberg, evenals zo’n 135 andere superrijken hebben toegezegd dit te zullen doen. Not bad huh!

Waar is Google?

Google is een van de grootste bedrijven ter wereld, maar hun oprichters vallen net buiten het lijstje! Zowel Larry Page als Sergey Brin vallen er met respectievelijk $35,2 miljard en$34,4 miljard net buiten op plaatsen 12 en 13. Beiden hebben o.a. een Master of Science gehaald aan Stanford University; een universiteit die vaak in de top 3 staat van de beste universiteiten ter wereld.

Bron: Forbes Billionaires list met de mogelijkheid om de realtime net worth per persoon te achterhalen

Bron: Wikipedia.com

13 thoughts on “De Top-10 Allerrijksten Op Aarde & Wat Ze Hebben Gestudeerd”

 1. Trackback: Samsung RSH1FLMR manuals
 2. Trackback: wigs for women
 3. Trackback: https://miamisolarpanelinstallation.com/
 4. Trackback: this link
 5. Trackback: Research
 6. Trackback: mơ thấy thầy bói
 7. Trackback: best dumps site
 8. Trackback: digital marketing company in Canada
 9. Trackback: Azure DevOps
 10. Trackback: Functional Testing Framework
 11. Trackback: mơ thấy bắn nhau
 12. Trackback: bitcoin evolution
 13. Trackback: Darknet Torch search engine

Comments are closed.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +