Kom Maar Door Met Die Kerst: Waarom Koken En Bakken Zo Goed Voor Je Is!

Browse By

Voor degene die niet houdt van koken en bakken: hier een reden om toch de pannen uit de kast te trekken! Want koken is niet alleen leuk, maar ook goed voor de geest!

Zoals je weet, is actief bezig zijn altijd beter voor je dan passief Netflixen, gamen of scrollen op je telefoon.  Het is niet alleen beter voor je lichaam, maar ook voor je geest. Activiteiten zorgen er voor dat je je aandacht even gericht hebt op één punt, wat ernaar maakt, dat je even je zorgen aan de kant zet.

Een relaxte vorm van stress

Tuurlijk kan koken/bakken ook wel eens stress bezorgen in de keuken, maar dat is een hele andere stress dan je dagelijkse sores. Juist door de keuken onveilig te maken, maak je je hoofd weer helder. Dat focussen op die ene activiteit werkt erg rustgevend, en voor de mensen die vaak hoofdpijn hebben (voornamelijk spanningshoofdpijn) werkt het fantastisch om wat druk van je hoofd af te halen.

Veel mensen zijn tegenwoordig met tien dingen tegelijkertijd bezig of zitten bijna de hele dag met hun hoofd in hun telefoon, tablet of PC. Juist voor deze groep zou het fantastisch zijn om de keuken in te duiken. Het is goed om even je focus te hebben op één punt en dat zorgt ervoor dat je minder cranky bent. Ook werkt het positief omdat je goed en gezond voor je zelf aan het zorgen bent (natuurlijk mag je ook wel eens iets minder gezonds koken, want het moet wel leuk blijven!).

Via Giphy

Maar waarom nou juist koken en bakken?

Los van dat het goed is voor je mentale gezondheid en het ook een leuke bezigheid is, is koken natuurlijk ook heel gezond. Want hé, al dat magnetronvoer en afhaal is natuurlijk superslecht voor je! En dat heeft niet perse te maken met het feit dat je alle vitamines killt in de magnetron (dat schijnt dus weer een fabeltje te zijn), maar juist doordat er in voorbereide maaltijden weinig voedingsstoffen zitten. Veel te weinig groente en veel te veel zout bijvoorbeeld.

Wat ik zelf erg leuk vind aan koken is dat je je zelf altijd wilt overtreffen. Je probeert altijd iets lekkers op tafel te zetten of iets unieks voor je visite te maken. Dit zorgt ervoor dat koken en bakken een hoop plezier kan geven en een hele positieve uitwerking kan hebben. Ieder compliment dat je krijgt van iemand die het heerlijk vind streelt natuurlijk jouw ego en al die positieve reacties en feedback geven jou een tevreden en positief gevoel.

Via Giphy

Gewoon blijven oefenen!

Natuurlijk gaat niet altijd alles van een leien dak, maar oefening baart kunst. Bij mij ging ook niet alles in één keer goed, maar door doorzettingsvermogen en plezier er in te hebben, kan ik zeggen dat ik aardig wat leuke en lekkere gerechten op tafel kan zetten – helaas niet Michelinster-waardig, maar ik ben tevreden. 

Ik zou zeggen pak je schort, trek die kookboeken uit het stof, of surf wat op het internet en waag een paar pogingen! Want Kerst staat zo voor de deur en niks is heerlijker dan met kerst een zelf gemaaktste kerstdiners op tafel te serveren en het jaar af te sluiten met een super goed en positief gevoel!

Ik wens jullie allemaal alvast hele fijne feestdagen en alvast de beste wensen voor 2018, waarin veel gekookt en gebakken mag worden!

83 thoughts on “Kom Maar Door Met Die Kerst: Waarom Koken En Bakken Zo Goed Voor Je Is!”

 1. Trackback: keto air fryer recipes
 2. Trackback: munib.org
 3. Trackback: vmessage33163#W88
 4. Trackback: rolex daytona replica amazon
 5. Trackback: Payson Cabin
 6. Trackback: en iyi casino sitesi
 7. Trackback: ดูบอลสด
 8. Trackback: Predrag Timotić
 9. Trackback: 강남홀덤
 10. Trackback: sexpionage wikipedia
 11. Trackback: những cách tỏ tình
 12. Trackback: nằm mơ thấy hôn môi
 13. Trackback: regression testing
 14. Trackback: mơ thấy đá bóng đánh con gì
 15. Trackback: nằm mơ thấy phật bà quan âm
 16. Trackback: hotel meaning
 17. Trackback: lortab without prescription online
 18. Trackback: pasar qq
 19. Trackback: card dump sites
 20. Trackback: azure devops services
 21. Trackback: nằm mơ thấy chó chết
 22. Trackback: mơ thấy con cóc
 23. Trackback: kalpa pharma steroid review
 24. Trackback: mơ mình chết đánh con gì
 25. Trackback: Immediate Edge Review 2020
 26. Trackback: The Natural Penguin

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +