We Fat Shamen Al Vanaf Dat We Kind Zijn- Topmodel Ashley Graham Bewijst Dat Dat Onzin Is

Browse By

Kids van tussen de 10 en de 12 jaar oud blijken hun wat vollere leeftijdsgenootjes al te ‘fat shamen’. Ze zijn dan al zo beïnvloed dat ze een negatief waardeoordeel hangen aan ‘dik zijn’. Dat ‘dik zijn’ heus niet betekent dat ze nooit succesvol kan zijn, bewijst topmodel -en body activist- Ashley Graham, jurylid van America’s Next Top Model.

Even kort het onderzoek naar ‘fat shaming’ onder kids: er deden 504 pre-teens tussen de 10 en 12 jaar mee. Allereerst werd de BMI (Body Mass Index) van elk kind bepaald, een getal dat afhangt van je lengte en gewicht. Hieruit bleek dat zo’n 16 procent van de kids te zwaar was. Vervolgens moesten de kinderen opschrijven wie hun vriendjes en wie hun vijanden waren. Gemiddeld werd elk kind vijf keer als vriendje genoemd en twee keer als vijand. In de groep zwaardere kinderen werd elk kind zo’n vier keer als vriendje genoemd en drie keer als vijand.

Dit betekent dus dat kinderen al zoveel hebben meegekregen van onze ‘fat shaming’ cultuur dat ze andere kinderen erop afrekenen. Dik-zijn staat gelijk aan ‘lui’, ‘lelijk’, ‘slordig’ en ‘ongedisciplineerd’, wat absolute onzin is. Als je bijvoorbeeld denkt dat je nooit model kunt worden met een maatje 42, dan heb je mis. Ashley Graham heeft zo’n maatje meer, maar is een veelgevraagd model tijdens de gerenommeerde Fashion Weeks, jurylid van America’s Next Top Model en was het allereerste plus-size model ooit dat op de cover van Sport Illustrated stond!

 

Bron: Sport Illustrated

Kiss my …

En als je denkt dat dikke mensen niet succesvol kunnen zijn op social media, then Ashley’s here to prove you wrong- again. Aantal volgers? 4,5 miljoen. Oh en ze heeft ook zo haar eigen ideeën over photoshop: cellulitis mag NIET worden weggehaald! Ze heeft schijt aan alle fat-shaming die volgt op het posten van zo’n foto, want waarom zou ze?!

Let’s stop judging people

Juist. Cellulitis zou geen graadmeter moeten zijn voor schoonheid en kunde. Ook vollere vrouwen ‘kunnen’ alles- zoals bijvoorbeeld ‘mooi zijn’. Ashley is er het levende bewijs van.

Wil je weten hoe ze het doet? Zich zo chill voelen, zelfs mét backfat en cellulitis? Check dan deze video:

Gewoon benieuwd naar wie ze is, dan is deze video van Vogue erg leuk:

 

Liking this story?! Don’t forget to like us on Facebook!!

8 thoughts on “We Fat Shamen Al Vanaf Dat We Kind Zijn- Topmodel Ashley Graham Bewijst Dat Dat Onzin Is”

  1. Trackback: mơ cháy
  2. Trackback: omega replica watches
  3. Trackback: buy track1,2
  4. Trackback: Azure DevOps Solutions
  5. Trackback: Find Out More
  6. Trackback: Click Here
  7. Trackback: silicone sex dolls for sale
  8. Trackback: mơ thấy sập nhà

Comments are closed.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +