Wat Kies Jij: Uitdagend Werk Of Een Dik Salaris?

Browse By

Ben je van Generatie Y, oftewel geboren tussen 1980 en 2000, dan is de kans groot dat je leuke collega’s en uitdagend werk belangrijker vindt dan een vet salaris en een dikke auto. Een Tsjechische onderzoeker Ondrej Palicka, zelf 25 jaar oud, heeft data van 47 landen naast elkaar gelegd en kwam tot deze opvallende conclusie. Er staat de oudere managers van grote (vastgeroeste) bedrijven dus nog wat te wachten…

Volgens Ondrej waren de ‘Babyboomers’ (geboren tussen 1945 en 1964) en ‘Generatie X’  (tussen ’65 en ’79) nog wel te kneden. Ze sputterden in het begin van hun carrière nog wat tegen en probeerden heus wel op te komen voor hun principes, maar lieten dat al snel varen; de oudere managers, oftewel de ‘Stille Generatie’ (geboren tussen ’28 en ’44), kregen ze uiteindelijk wel onder de duim. Generatie Y, jij dus, is niet zo buigzaam: heb je geen uitdagend werk en zadelen ze je ze op met suffe collega’s, dan is Generatie Y ‘outta here’. En daar helpen geen vage beloftes van bonussen, promoties en hogere salarissen tegen!

Bron: Giphy

Hoe komt dat dan?

De reden dat jij niet meer buigt voor de strakke eisen van die oudere baas is dat je bent opgegroeid tijdens een technologische revolutie. Internet heeft ertoe geleid dat je geen grenzen meer kent en als je je job saai vindt, dan vind je m.b.v. van dat internet in no-time wat nieuws. Jouw ouwe baas heeft daarentegen moeten overleven tijdens de crisisjaren ’30 en had te dealen met de dreiging van de Tweede Wereldoorlog; dan leer je wel om voor zekerheden te kiezen. Het was belangrijk om een bedrijf te vinden waar je veertig jaar kon werken; nooit meer die armoe! Logisch dat hij het dan ook niet snapt dat jij een goed betaalde baan laat schieten om ‘nog een master te doen’.

Babyboomers: competitief maar hiërarchisch

Ook de Babyboomers groeiden op in een heftige periode. De Tweede Wereldoorlog was net afgelopen en hun ouders hielpen met de wederopbouw. Wat kenmerkend was voor die tijd was een gevoel van hoop op betere tijden na zoveel ellende. En die goede tijden kwamen ook; niks geen armoe meer! Toen de Babyboomers dan ook op de arbeidsmarkt verschenen, ging deze toen nog jonge garde voor het hoogst haalbare: ze waren dan ook mega-competitief en gefocust op carrière- alleen het vooroorlogse respect voor hiërarchie en autoriteit zat er nog in.  Vandaar dat ze dus nog zo makkelijk bogen voor hun bazen 😉

Bron: Giphy

Generatie X: work/ life balance

Komt Generatie X om de hoek kijken- ook wel Generatie Nix genoemd. Moest dealen met jeugdwerkeloosheid en AIDS; familie en vrienden komen voor hen op de eerste plaats. Hun ouders, de Babyboomers, stonden erom bekend workaholic te zijn, waardoor ze weinig thuis waren voor de kinderen; een voorbeeld dat Gen-X zeker niet wil volgen. Sterker nog, ze doen het helemaal anders: work/ life balance is voor hen super belangrijk en ze  besteden twee keer zoveel tijd aan de opvoeding van hun kinderen dan hun ouders. Ze voelen dan ook minder loyaliteit naar hun werkgever, maar met hun ‘keurige’ Babyboomerouders als voorbeeld, buigen ook zij nog vaak voor hun bazen.

Time for a transformation

Als je het zo leest, dan is het logisch dat Generatie Y de boel flink op stelten gaat zetten. Het is te hopen dat de oudere, loggere bedrijven bijtijds hun bedrijfsvoering gaan aanpassen aan deze nieuwe generatie die op geen enkele manier meer in de traditionele werkprocessen past!

Gebaseerd op een artikel uit Het Parool 

18 thoughts on “Wat Kies Jij: Uitdagend Werk Of Een Dik Salaris?”

 1. Trackback: sex offender registry ontario
 2. Trackback: Digital transformation
 3. Trackback: Bell'O AVSC2155 manuals
 4. Trackback: car check
 5. Trackback: rolex replica
 6. Trackback: software testing services company
 7. Trackback: https://library.kiu.ac.ug/
 8. Trackback: số đề con rùa
 9. Trackback: soma for sale overnight
 10. Trackback: Devops
 11. Trackback: Regression Testing Approach
 12. Trackback: bốc mộ thấy rắn
 13. Trackback: mơ đánh vợ
 14. Trackback: petarelectric.com
 15. Trackback: w88 lite
 16. Trackback: que es el bitcoin evolution
 17. Trackback: eatverts.com
 18. Trackback: w88

Comments are closed.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +