Succesvol Instagram Influencer Binnen 4 Maanden: Zo Doe Je Dat

Browse By

Hun doel was om binnen 4 maanden 10.000 volgers te hebben en dat hebben ze gehaald- easy. Zes studenten van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) wilden laten zien hoe makkelijk het was om een vertekend beeld van de werkelijkheid op Instagram te geven. Ze maakten hiervoor het nepaccount ‘Nykkie van Zessen’ aan en besteedden uren per dag aan posten, liken, volgen en, onderdeel van de strategie, ontvolgen. Nykkie bestond dus helemaal niet, maar wist wel binnen 4 maanden een succesvol influencer te worden.

Het lijkt allemaal fantastisch, maar het leven van een influencer bestaat uit keihard werken. Daar kwamen ook deze zes studenten achter. Myra Bax (20) zegt in het Parool dat het echt heel zwaar was. “Het is echt uitermate vermoeiend,” beaamt Bax. Zij beheerde het account. “Ik veranderde in een soort zombie, stond op met tweehonderd meldingen op mijn telefoon en was hele dagdelen zoet met reageren en liken.”

Tienduizend volgers heb je niet zomaar- de eerste paar honderd volgers trek je binnen door hen eerst te volgen. Als ze jou vervolgens terugvolgen, dan ontvolg je ze weer- je moet tenslotte altijd minder volgers hebben dan dat er mensen op jouw account geabonneerd zijn. Vervolgens is het zaak om regelmatig nieuwe foto’s te posten- het liefst van hoge kwaliteit. Gebruik daarvoor ook telkens dezelfde filters, voor de herkenbaarheid. De foto’s die je post hoeven ook niet allemaal op diezelfde dag genomen te zijn- trek er gewoon een dag voor uit, neem een koffer met kleding mee en fotografeer je gek. Eentje bij dat hippe tentje, eentje aan de latest coffee, eentje in het park en eentje semi- casual nippend aan een smoothie. Geen hond die doorheeft dat je die foto’s allemaal op een dag hebt geschoten!

En daar zit ‘m natuurlijk net de crux: het is eigenlijk gewoon hartstikke nep. Precies wat de groep studenten ook wilden bewijzen: een vertekend beeld van de werkelijkheid. De influencers sluiten mooie deals met grote merken die er graag grof geld voor betalen, maar dat betekent natuurlijk nog niet dat de influencer ook daadwerkelijk in die merken rondloopt. Neemt niet weg dat het echt aanpoten is om je Instagram-account zo neer te zetten- respect voor dat aspect!

Er is ook een documentaire gemaakt over het project Nykkie. Check ‘m hieronder als je meer wilt weten over hoe ze het voor elkaar hebben gebokst:

 

Leuk artikel? Like us on Facebook voor meer!

 

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +