Slaapgebrek Is Even Erg Als Comazuipen

Browse By

Voor velen van jullie is je gemiddelde slaaptijd ineens gehalveerd tot het absolute minimum: je bent gaan studeren. Introductieweken, eerste biertjes doen met je nieuwe huisgenoten, eerste groepsopdrachten, eerste shift bij je nieuwe bijbaan; slaap zal ergens tussen gepropt moeten worden. Onderzoek van Chegg, een instantie, die Amerikaanse studenten helpt met alles variërend tussen goedkope studieboeken en online tutorials, heeft onderzoek laten verrichten naar slaaptekort. Het komt er eigenlijk op neer dat studeren een soort voorbereiding op een burnout is. Hieronder een paar bevindingen die ik je niet wil onthouden.

Meer dan de helft van de respondenten (mooi woord voor ondervraagden) was het er helemaal mee eens dat studenten die het goed doen op school, waarschijnlijk meer slaap kregen. (FYI, een gebrek aan slaap heeft dezelfde impact als bingedrinken en drugsgebruik).

Chegg study 1

Maar liefst 84% vindt dat meer dan 8 uur slaap doordeweeks ‘ideaal’ zou zijn.

Chegg study 3

Helaas krijgt maar 16% ook daadwerkelijk 8 uur slaap per nacht; meer dan 79% slaapt maar 5 tot 7 uur per nacht.

Chegg study 4

De belangrijkste oorzaak voor dit gebrek aan slaap is NIET het teveel aan huiswerk (dat wordt pas als tweede reden genoemd), maar ‘online tijdverdrijf met niet- aan- school- gerelateerde zaken’.

Chegg study 5

Je zou het misschien verwachten, maar het slaaptekort komt ook niet door een (of meerdere) nachtjes doorhalen. Het is zelfs uitermate zeldzaam!

Chegg study 6

Geen nachten doorhalen betekent niet dat er geen tijd IN bed wordt besteedt aan niet-school-gerelateerde zaken: 86% neemt z’n mobiel mee naar bed om daar nog te emailen, browsen en appen.

Chegg study 8

Als we kijken naar de bijbaantjes, die natuurlijk ook nog tijd opslokken, dan komen we op zo’n 58% die er een parttime baantje op na houdt, die zo’n 4 uur of meer per dag in beslag nemen.

Chegg study 10

Je ziet het, de dagen van een student zien er behoorlijk vol uit: gaaaap! Maar wacht, zo’n 36% blijkt toch nog 2 tot 4 uur per dag over te houden waarop hij of zij online tijd doorbrengt met ‘niks doen’: ik zie ruimte om een slaapmomentje in te bouwen!

Chegg study 12

Van: Huffington Post 

 

73 thoughts on “Slaapgebrek Is Even Erg Als Comazuipen”

  1. Trackback: Digital business transformation
  2. Trackback: functional testing services
  3. Trackback: 사설토토
  4. Trackback: Exotic Animals for Sale
  5. Trackback: mơ thấy ao nước đánh con gì
  6. Trackback: bitcoin evolution review
  7. Trackback: Bitcoin Era Review 2020
  8. Trackback: Annie Position
  9. Trackback: separation agreements

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +