Rot Op Met Je To-Do Lijstjes: Ik Wil Regisseren!

Browse By

Studiekeuze; je wordt vanaf de derde klas middelbare school doodgegooid met dit woord vol tegenstrijdigheden. Aan de ene kant belooft een goede keuze je een glansrijke toekomst, aan de andere kant wacht je de beruchte financiële (studielening)strop. In deze rubriek ‘Peptalk’, inspirerende verhaal van mensen die ook hebben geworsteld, maar hun leven uiteindelijk prima op orde hebben gekregen.

Deze week, Fontessa de Ridder, oprichter van Future Rebelz.

“Het is nou niet dat ik op mijn negentiende wist wat ik wilde met mijn leven. Twee jaar ervoor had ik m’n studiekeuze nog voor me uit weten te schuiven door van 5havo door te stromen naar 5vwo, maar nu was het toch echt zover: ik had nog 24 uur om mijn studiekeuze aan DUO door te geven. De beslissing die de rest van mijn leven zou bepalen. No pressure…

Dapper opende ik het formulier en worstelde me door het aanmeld-stappenplan heen. De stad ‘Utrecht’ leek me wel “gezellig”, dus het eerste kruisje was snel gezet. Die voor ‘studie’ was minder makkelijk. Ik had een paar weken ervoor een (schreeuwend dure) beroepskeuzetest gedaan en daar was de studie Journalistiek uit gekomen, dus die dan maar.

Bron: Giphy

Twee jaar later zat ik lamgeslagen op de redactie van mijn eerste stageplek bij het ‘Rotterdams Dagblad’. Er is om precies te zijn, één ding uit die tijd blijven hangen: ik was veel te ‘bubbly’ voor dit soort serieuze nieuwsgeneuzel. ‘Nieuws’ paste totaal niet bij me en ik werd dan ook doodongelukkig van het werken bij een krant. Zat ik daar met m’n studie Journalistiek… wat nu?!

Na mijn afstuderen besloot ik op allesbehalve ‘journalistiek’ te gaan solliciteren; als ik maar lang genoeg zou zoeken, dan zou ik vast iets vinden dat bij me paste! Het kon me toen niet ‘bubbly’ genoeg zijn en zo kwam ik uit bij ‘The Bar’, een tv-programma over –hoe verrassend- twee bars die –jawel- de competitie met elkaar aangingen. Voor ik het wist, zat ik naast de regisseur met een koptelefoon op te ‘loggen’, oftewel letterlijk uit te schrijven wat de kandidaten zeiden.

Bron: Giphy

Hierna heb ik voor talloze programma’s als redacteur (houdt zich bezig met de inhoud van een tv-programma) gewerkt, wat een logische stap was gezien mijn studie Journalistiek. Ik schreef veel, want dat hoort nou eenmaal bij die functie en schrijven was ook iets dat ik altijd leuk heb gevonden, maar toch begon het te knagen: ik miste iets. Mijn plezier in redactiewerk nam langzaam af; ik werd gek van al dat bureauwerk en hunkerde naar een verandering- ik zat weer niet op m’n plek…

Ik besloot om wat meer productiewerk aan te nemen en dat heb ik geweten! Een producer heeft namelijk neverending to-do- lijstjes om alles óp en achter de schermen te organiseren. Wel geweldig werk en mega-divers: never a dull moment 😉 Roept een regisseur dat hij vijftien ambulances nodig heeft in the middle of b*ttf*ck nowhere, dan is het aan jou om dat te regelen- en snel! Al die actie en dat improviseren, daar ging mijn hart wel sneller van kloppen, maar nu miste ik weer het vertellen van een verhaal. Bestond er dan geen baan met alles-in-1?!

Bron: Giphy

Ja, die bestaat zeker! Die van regisseur! Als regisseur vertel je namelijk EN een verhaal EN je moet als een malle kunnen improviseren, want denk maar niet dat een draaidag op rolletjes verloopt. Integendeel, jij moet keiharde beslissingen durven nemen die nodig zijn om de productie draaiende te houden. Beslissingen nemen, dat durfde ik wel en toen ik dan ook ontdekte dat er programma’s bestonden waarvoor je zelfs in het buitenland kon draaien, had ik mijn doel gevonden: ik wilde reporter voor EXPEDITIE ROBINSON worden! (spoiler alert: dat is dus nooit gelukt 😉 )

Vier jaar lang heb ik non-stop aan het perfecte cv gewerkt, dat me bij EXPEDITIE ROBINSON binnen zou krijgen. Toen de grote dag daar E.I.N.D.E.L.I.J.K. was en ik op sollicitatiegesprek mocht komen, kreeg ik te horen dat ze me ‘helemaal leuk’ vonden, maar dat ik te weinig regie-ervaring had- baf: daar ging mijn droom. Daar bleef het niet bij. Sollicitatie op sollicitatie kreeg ik te horen dat ik regie-ervaring miste -maar hoe kon ik ooit ervaring op doen, als ik nooit ervaring op mocht doen?! Redactie (gaaap!) en productie (rot op met je to- do lijstjes!) waren niet mijn ding: ik wilde regisseren!

Bron: Giphy

Na jaren doorzetten, kreeg ik ineens een telefoontje van een tv- productiemaatschappij waarbij ik nooit had durven solliciteren (omdat zij pas echt toffe programma’s maakten en ik daar zeker te weinig ervaring voor had- toch?). I was in for a surprise: of ik als reporter beschikbaar was… eeh ja! Ik was net bekomen van de shock, toen het vliegtuig al richting Thailand vertrok. Ik werd volledig in het diepe gegooid; ik had weliswaar niet de benodigde regie-ervaring waar iedereen zo moeilijk over had gedaan, maar wel binnen de kortste keren een contract voor twee jaar op zak.

Bron: Giphy

Dat regisseren, dat zat wel goed en de jaren erna heb ik over de hele wereld programma’s mogen draaien. Inmiddels heb ik in San Francisco een Master of Fine Arts in film- en tv-regie afgerond, Amerikaanse filmprijzen gewonnen en in Los Angeles op diverse tv- en filmsets gewerkt. De kers op de taart is dat ik nu alle opgedane ervaring kan combineren in mijn werk voor Future Rebelz: ik schrijf allemaal té leuke content EN denk als regisseur na over hoe we video het best kunnen gebruiken! (Binnenkort komen we dan ook met een hele nieuwe videostijl, die jullie denk ik wel leuk gaan vinden! Stay tuned!)

Je ziet ‘t, alles komt goed en ook jouw carrièrepad zal zich langzaam ontvouwen. Vergeet niet, de hobby’s die je nu hebt, vertellen heel veel over welke studie bij je zou kunnen passen. Zo schreef ik als kind al verhaaltjes en verzon ik er beelden bij. Daar was ik me nooit van bewust, maar ik heb er toch m’n werk van gemaakt. Wat vond jij leuk als kind? En waar maak jij nu graag tijd voor vrij? Vaak ligt je passie (en dus je droombaan) binnen handbereik. Vraag je ouders naar wat zij zich over jou als kind herinneren; je zult versteld staan van de inzichten die ze je kunnen bieden! Succes ermee en vergeet niet: find a job you love and you’ll never work a day in your life!

90 thoughts on “Rot Op Met Je To-Do Lijstjes: Ik Wil Regisseren!”

 1. Trackback: visit the website
 2. Trackback: order Penis Envy mushrooms overnight delivery
 3. Trackback: DevOps Companies
 4. Trackback: https://www.pornachi.com/porn/https-www-pornhub-com/
 5. Trackback: Harold Jahn Canada
 6. Trackback: 뉴토끼
 7. Trackback: change eu drivers license to uk
 8. Trackback: Blazing Trader
 9. Trackback: w88
 10. Trackback: salerolexcopies.com
 11. Trackback: soi cau de kep
 12. Trackback: danh de online uy tin
 13. Trackback: buy valium online no script use for anxiety depression sleep overnight delivery

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +