Must-Have Carrièreadvies Van Iemand Met €27 Miljard Op Z’n Bankrekening

Browse By

Ben je jonger dan 20 jaar, zorg dan dat je zoveel mogelijk leert op school- ugh, dus toch… Ben je tussen de 20 en 30: wees dan niet bang om op je bek te gaan. Zorg dat je een baan vindt bij een klein bedrijf -dus geen groot bekend merk- en zorg dat je een goede baas vindt van wie je veel kan leren. Dat zijn twee van maar liefst zes wijze lessen van miljardair Jack Ma, de oprichter van Alibaba, een soort Amazon- maar zo mogelijk nog groter.

Gezien het feit dat hij €27 miljard op z’n bankrekening heeft staan, zou je wel kunnen concluderen dat Jack Ma bijzonder succesvol is. Dat is natuurlijk ook zo, maar net als vele andere bijzondere breinen (zoals Apple’s Steve Jobs of Facebook’s Mark Zuckerberg) had hij grote moeite op school- verschillende essentiële testen haalde hij niet of amper (denk maar aan een soort Chinese cito-toets bijvoorbeeld). Ook na het afronden van zijn opleiding werd hij maar liefst 30 keer afgewezen voor een baan. Zelfs Kentucky Fried Chicken moest niks van hem hebben: hij was de enige van een groep van 24 man die niet werd aangenomen!

Bron: Giphy

Waar Ma vooral bekend om staat is zijn enorme level aan doorzettingsvermogen. Zo is hij maar liefst 10 keer afgewezen voor Harvard University: de meesten zouden er na één afwijzing al de brui aan geven, maar het is tekenend voor Ma dat hij het nog negen keer extra heeft geprobeerd. “If you don’t give up, you still have a chance. Giving up is the greatest failure,” zo zegt Ma. En Ma heeft genoeg situaties gehad waarin hij had kunnen opgeven. Op school functioneerde hij zoals gezegd matig, hij had maar 1% (!!) goed van het Wiskundedeel van zijn hogeschool-toelatingsexamen, zelfs KFC wilde hem niet aannemen en Alibaba balanceerde in 2002 op het randje van faillissement: hoeveel tegenslag kan een mens verdragen?! Nou veel, zo blijkt.

Benieuwd naar wat voor carrièreadviezen hij heeft voor jouw leeftijdscategorie, check dan onderstaande video! Echt een must- see!

10 thoughts on “Must-Have Carrièreadvies Van Iemand Met €27 Miljard Op Z’n Bankrekening”

  1. Trackback: slot game online
  2. Trackback: digital transformation journey
  3. Trackback: replicas de rolex
  4. Trackback: bmo online login
  5. Trackback: massage complet geneve
  6. Trackback: casino online
  7. Trackback: CICD
  8. Trackback: Functional Testing
  9. Trackback: mơ thấy em trai đánh con gì
  10. Trackback: Cornhole Shop

Comments are closed.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +