Je Eigen Baan, Salaris En Werktijden kiezen… Het Bestaat!

Browse By

De meesten van ons werken vijf dagen per week van 9 tot 5, staan daarnaast zo’n twee uur in de file om überhaupt op het werk te komen en eenmaal daar, zitten we opgezadeld met incompetente leidinggevenden. Niet dat je daar wat van kan zeggen, want doe je dat wel, dan lig je óf eruit na je contractje van een half jaar óf je eigen evaluatie komt in gevaar, waardoor je naar die salarisverhoging kan fluiten. Helaas de dagelijkse realiteit van velen… Maar dat kan dus ook anders.

Er bestaat namelijk een Braziliaans bedrijf, Semco, dat wordt geleid door Ricardo Semler, die het helemaal anders doet. Wil je het beste in mensen naar boven halen, dan moet je ze niet in een keurslijf stoppen. Zijn werknemers mogen dan ook hun eigen baan kiezen, evenals hun eigen salaris en hun eigen werktijden. Leidinggevenden worden elk half jaar (anoniem) geëvalueerd door hun werknemers en als ze niet voldoen, dan mogen ze niet langer leidinggeven. Wat een verademing!

Bron: Giphy

De meeste bedrijven luisteren graag naar zijn ideeën maar zijn te bang om zelf op die manier te werken. Het betekent natuurlijk dat je alle controledrang moet laten varen en erop moet vertrouwen dat je werknemers die vrijheid aankunnen. ‘Gek genoeg’, lijken ze dat wel te kunnen. Ricardo heeft Semco, dat eerst door zijn vader op traditionele wijze werd geleid, weten om te bouwen naar een bedrijf met 3000 werknemers, dat jaarlijks 450 miljoen euro omzet. Hij heeft daarvoor wel driekwart van het oude management moeten ontslaan, omdat die absoluut niet kon omgaan met zijn vrije ideeën.

Bron: Giphy

Hij vindt dat Nederland als een van de weinige landen meer nadenkt over de balans werk/privé. Tuurlijk zeuren we hier ook wel, maar we zijn niet zoals in Amerika alleen maar gefocust op geld en macht. Er zijn dan ook al tal van bedrijven die de ‘Semler-methode’ hebben omarmd- en hun omzet hebben zien verdubbelen tijdens de crisis! Helaas vindt het merendeel het nog maar eng om zoveel vertrouwen in zijn werknemers te moeten hebben- ouwe muffe pakken hè 😉 Ik had het al eerder over ze in ‘Je Baas Mag Niet Meer Weigeren Als Je Thuis Wilt Werken‘… Maar goed, ze zeggen, de jeugd heeft de toekomst, dus nu je van deze methode weet, kan jij ‘m (later) wel gaan gebruiken! Show them how it’s done!

15 thoughts on “Je Eigen Baan, Salaris En Werktijden kiezen… Het Bestaat!”

 1. Trackback: 김치티비
 2. Trackback: plumbing contractor Keener
 3. Trackback: tren e 200
 4. Trackback: rolex replica
 5. Trackback: futanari sex dolls
 6. Trackback: omega moon watch replica
 7. Trackback: Engineering
 8. Trackback: where to buy percocet online overnight
 9. Trackback: mơ thấy em trai
 10. Trackback: mơ thấy tàu hỏa
 11. Trackback: software regression
 12. Trackback: dumps website
 13. Trackback: chiem bao thay chong ngoai tinh
 14. Trackback: mơ thấy cá chép đánh con gì
 15. Trackback: Best Business Consulting Services Montgomery Al

Comments are closed.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +