Dit Is Hoe Je Ongemotiveerd Overkomt Op Je Werk of Stage- Zonder Dat Je Het Zelf Doorhebt

Browse By

You only get one chance to make a first impression- dat weten we allemaal. Alleen, ook de indrukken erna zijn belangrijk. Je zit natuurlijk dag in dag uit met dezelfde collega’s en dan komt er altijd zo’n moment waarop je je helemaal thuis gaat voelen. Iets té veel, misschien? Want als je denkt dat het ‘helemaal prima’ is om ongegeneerd je lunch tussen je tanden uit te vissen: dat is het dus niet.

1. Bitchfactor 10

Ben jij er zo eentje die aankomt op het werk en dan ‘eerst een kop koffie’ nodig heeft en pas daarna aanspreekbaar is? En wee degene die je toch probeert bij een gesprek te betrekken! Dat is voor een paar dagen prima- jullie hebben hard naar een deadline toegewerkt bijvoorbeeld- maar maak er geen gewoonte van. Misschien dat je over een tijdje hun hulp nodig hebt- grote kans dat je dan zelf wordt afgeblaft. Daarnaast: there’s no I in team. En dat is waar leidinggevenden op letten- ben je een teamplayer? Als jij de sfeer op de werkvloer negatief beïnvloedt, krijg je die geheid op je bord gesmeten tijdens je functioneringsgesprek.

 

Bron: Funnyjunk

2. Effe peukie doen

Effe peukie doen- wie kent ‘m niet. De rokers zijn er dol op en de niet-rokers halen geërgerd hun wenkbrauwen op: daar gaan ze weer. Een sigaretje in de ochtend, eentje bij de lunch en eentje in de middag: dat is toch niet zoveel? Nee, dat lijkt inderdaad niet veel, maar hoe je het ook wendt of keert, je werkt sowieso minder dan een niet-roker. Reken maar uit: als je 3 sigaretten op een dag rookt, dan kost je dat gemiddeld zo’n 10 minuten per keer, oftewel 30 minuten per dag.

30 minuten roken / dag x 220 (werkdagen) = 6.600 minuten = 110 uren = 15,28 werkdagen.

Oftewel, een roker is zo’n drie weken per jaar niet productief, maar wordt wel betaald. En als er een ding is dat bedrijven haten, dan is het wel geld verliezen i.p.v. verdienen. Hou je rookgedrag dus goed in de gaten- mocht je nog een vervolgcontract willen.

3. Sorry, ik stond vast op de A4

Als je steevast 10 a 15 minuten te laat bent, dan voer je niet alleen de stress op jezelf op, het is ook gewoon respectloos naar je collega’s. Tuurlijk, die A4 is geen pretje, maar dat weet je en daar kan je dus op anticiperen. En dat weten je collega’s ook- want zij doen dat namelijk wel.

Altijd te laat komen, geeft het signaal af dat je de tijd van je collega’s niet respecteert. Indirect zeg je dat je jezelf belangrijker vindt dan hen- zij kunnen wel wachten. Waarschijnlijk bedoel je het niet zo en ben je gewoon een warhoofd die elke ochtend weer achter de feiten aanloopt, maar daar is een simpele verandering in aan te brengen: sta eerder op.

Via Giphy

4. Krijg de vinkent*ring

Scheld je regelmatig het koffiezetapparaat stijf of hou je ervan om gemiddeld drie ziektes in je zin te verwerken, dan is het misschien tijd om wat gas terug te nemen. Niet heel classy en daarnaast kunnen sommige collega’s er ook aanstoot aan nemen: je zal maar net een zus aan kanker hebben verloren en dan de stagiair scheldend voorbij horen komen. Je kan denken: mensen nemen me maar zoals ik ben, maar een beetje oog voor je omgeving kan geen kwaad toch?

5. Temper tantrum

Die driftbui werkte misschien toen je drie was, maar nu toch echt niet meer. Het geeft aan dat je niet tegen druk kan, gestressed bent en weinig verantwoordelijkheid kunt dragen. Daarnaast zorg je voor afstand tussen jou en je collega’s: die voelen zich niet veilig om je te benaderen, laat staan je om hulp te vragen. Voel je die rode waas weer opkomen, loop dan weg uit de situatie. Maak even een ommetje- alles beter dan als een klein kind tekeer gaan.

Via Giphy

6. Je belooft gouden bergen, maar als puntje bij paaltje komt..

Als je zegt dat je iets doet, doe het dan ook. En laat je collega’s er ook niet naar vragen [‘zeg, had jij die cijfers voor die presentatie al uitgezocht?‘], zorg gewoon dat het op tijd af is. Als je iets belooft en er uiteindelijk niks mee doet, dan zadel je anderen op met extra werk. Geloof me, dat word je niet in dank afgenomen. En als je aan ziet komen dat je het niet bijtijds af kunt krijgen, trek dan aan de bel. Managers hebben liever dat je dat doet dan dat je uiteindelijk empty handed aan komt zetten.

Dit is ook waar je het verschil kan maken tussen jou en je collega’s. Als je betrouwbaar bent, is de kans aanzienlijk groter dat ze jou willen houden. Een manager wil niks liever dan zeker weten dat een taak wordt uitgevoerd- als jij daarvoor de go-to person bent, maak je jezelf onmisbaar.

7. How rude

Hoe irritant iemand ook is, stay away from rolling your eyes in public. Ook de hele tijd op je telefoon zitten, is niet heel bevordelijk voor dat vervolgcontract. En onderuit gezakt in je stoel hangen al helemaal niet.

8. Don’t be a loner

Misschien werk je nou eenmaal het lekkerst alleen en is ‘Independent’ je middle name, maar steek ook wat tijd in je collega’s. Lunch samen en doe ook af en toe een borreltje- de vrijmibo is het ideale moment om ze wat beter te leren kennen. Niks is namelijk zo waardevol in de huidige wereld als het hebben van een netwerk!

Don’t forget to like us on Facebook!

 

 

16 thoughts on “Dit Is Hoe Je Ongemotiveerd Overkomt Op Je Werk of Stage- Zonder Dat Je Het Zelf Doorhebt”

 1. Trackback: sexy lingerie for men
 2. Trackback: digital marketing agency London
 3. Trackback: 澳洲买车中文网
 4. Trackback: mơ thấy bố mẹ
 5. Trackback: mo thay be gai
 6. Trackback: order seafood online in bulk
 7. Trackback: mơ thấy con rùa đánh con gì
 8. Trackback: white leaf
 9. Trackback: mơ thấy chụp ảnh
 10. Trackback: game bai catte
 11. Trackback: mơ thấy chó đẻ
 12. Trackback: 홀덤사이트
 13. Trackback: Onion search engine TORCH
 14. Trackback: 토토사이트
 15. Trackback: bitcoin era
 16. Trackback: nagaqq

Comments are closed.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +