Dit Is Hoe Je Hersenen Besluiten Om Een Post Te Delen

Browse By

We zijn natuurlijk allemaal gefascineerd over hoe het ene bericht viraal gaat en de ander een stille dood sterft- met slechts één magere like van tante Cor. Twee studenten aan de Annenberg School for Communication van de University of Pennsylvania hebben de activiteit van je hersenen in kaart gebracht die leiden tot het lezen en delen van een bericht.

Het blijkt dat sommige delen van je hersenen soort van scannen hoe waardevol het zou zijn om informatie te delen. Die waarde bepaalt dan natuurlijk weer wat de kans is dat het betreffende bericht viraal zou gaan. Wij mensen zijn geïnteresseerd in het lezen en delen van content dat aansluit op onze eigen ervaringen of ons gevoel van wie we zijn of zouden willen zijn.

We delen dingen die onze onderlinge relaties kunnen verbeteren, ons slimmer of meer empatisch laten lijken, of ons in een beter daglicht stelt. Zeg nou zelf, als clean eating helemaal jouw ding is, dan deel je maar wat graag die foto van die ge-wel-di-ge poke bowl, toch?! Je bent er tenslotte dagelijks mee bezig (sluit aan op je eigen ervaring) en het laat zien dat je gezond bezig bent- oftewel, sharing it makes you look good!

Me, myself and I… of toch niet?

Door het gebruik van een fMRI* (zie hieronder voor de uitleg) konden de onderzoekers inzoomen op die delen van de hersenen die activiteit vertoonden tijdens het lezen van krantenkoppen over voeding, fitness en gezond leven. Ze gingen ervan uit dat hun proefpersonen vooral bezig zouden zijn met zichzelf toen ze besloten welke artikelen ze wilden lezen. Ze zouden dan wel weer rekening houden met anderen bij het bepalen van welke artikelen ze zouden willen delen. Niks is minder waar: we zijn op beide momenten met zowel onszelf als anderen bezig. Oftewel, wat vinden we zelf leuk om te lezen en wat vinden onze vrienden ervan als we dit bericht zouden delen?

Waar het op neerkomt, is dat als je een post weet samen te stellen waarmee de kijker of lezer beter naar voren komt of onderlinge relaties kan verbeteren, dan is de kans aanzienlijk groter dat hij of zij je bericht deelt en dat het dus viraal gaat.

*Functionele MRI (fMRI) Een variant op de MRI-scan is de fMRI, of functionele MRI. Met functionele MRI kan de plaats van hersenactiviteit bepaald worden. Er wordt een 3D-afbeelding van de hersenen gemaakt, waarbij te zien is waar en wanneer in de hersenen hersenactiviteit plaatsvindt. (Wikipedia)

 

11 thoughts on “Dit Is Hoe Je Hersenen Besluiten Om Een Post Te Delen”

 1. Trackback: montre replique
 2. Trackback: Quality engineering
 3. Trackback: Recommended Reading
 4. Trackback: nằm mơ thấy cãi nhau danh so ma
 5. Trackback: cbd for anxiety
 6. Trackback: DevOps
 7. Trackback: how to do automated regression testing
 8. Trackback: red wigs
 9. Trackback: nằm mơ thấy chó chết
 10. Trackback: rocaroofing.com
 11. Trackback: www.bydebtrelief.com

Comments are closed.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +