Gestresst En Bang Voor Een Onvoldoende? Misschien Een Burn-Out!

Browse By

Ben je vaak moe, gestresst en bang? Bang om een onvoldoende te halen, maar ook té moe om te leren, waardoor je gestresst naar school gaat? Dan ben je niet enige… Steeds meer tieners kampen met deze en andere symptonen die horen bij een zogeheten ‘burn-out’ (letterlijk vertaald: opgebrand). Je verliest interesse in dingen die je normaal heel leuk vindt, haalt steeds meer onvoldoendes, hebt vaak buikpijn en je slaapt slecht. Een burn-out is niet niks, maar er is wel wat aan te doen!

School vraagt steeds meer van je: in vergelijking met vroeger moet je ontzettend veel toetsen maken en de hoeveelheid huiswerk rijst de pan uit. Na school heb je dan weer allerlei hobby’s gepland staan, dus je vliegt van muziekles, naar voetbaltraining en door naar een van je clubjes. ‘s Avonds moet je dan nog huiswerk maken en ‘s ochtends begint het hele riedeltje weer van voren af aan. Kortom, je voelt de hele dag door een druk om te presteren. Ben je overgevoelig, dan wil je ook nog eens alles perfect doen, waardoor je langzaam een vorm van faalangst ontwikkelt, die alleen maar negatieve invloed heeft op je prestaties. De burn-out kruipt langzaam dichterbij…

Tel daar nog eens bij op, dat je dankzij je mobiel, tablet en laptop altijd bereikbaar bent. Hartstikke handig natuurlijk, maar het zorgt er ook voor dat je bijna geen rust meer krijgt. Je wordt de hele dag al geprikkeld door school, klasgenootjes, relatieproblemen, sporten en je bijbaantje. Wil je ‘s avonds even rustig chillen door een beetje op Snapchat en Insta te scrollen, blijk je alleen maar NOG MEER prikkels binnen te krijgen! Schermen en een overload aan informatie kosten namelijk ook bergen energie- terwijl jij denkt even ‘niks te doen’. Burn-out taking over.

Bron: Giphy

Wat moet ik doen dan? 

Ik kan heel belerend gaan zeggen dat je rustmomenten moet gaan inlassen, maar dat ga je toch niet doen. Of wel 😉 ? Ook kan ik voorstellen dat je een van je hobby’s laat vallen, zodat je wat meer ruimte overhoudt om je huiswerk te maken- in plaats van ‘s avonds laat vlak voor het slapen gaan. Moeten je ouders het er alleen wel mee eens zijn, dat realiseer ik me…

Ok, dan misschien nog wel de belangrijkste tip: leer ‘nee’ te zeggen. Ook tegen je ouders. Ze bedoelen het goed, maar als de hoeveelheid activiteiten na school je opbreken, ga dan het gesprek met je ze aan. Leg ze uit dat je moe bent en dat vermoeidheid je resultaten alleen maar helpen verslechteren. Willen je ouders niet luisteren, dan kan je altijd met je decaan in gesprek gaan. Misschien dat hij/ zij kan helpen om tot je ouders door te dringen. Ook kan je je huisarts in vertrouwen nemen- die zal ook zeker willen helpen. Sowieso kan je huisarts je helpen met je angsten, vermoeidheid en stressgevoel, dus zo’n bezoekje kan zeker geen kwaad!

Als je hierover verder wilt praten, dan kan dat op onze Facebookpagina!

Symptonen van een burn-out:

 • Moeite uit bed komen
 • Geen zin om naar school te gaan.
 • Slechtere schoolprestaties.
 • Geen zin in hobby’s, school en spelen.
 • Slaapproblemen.
 • Hoofdpijn en spierpijn.
 • Buikpijn en spijsverteringsproblemen.
 • Geen trek in eten.
 • Piekeren.
 • Concentratieproblemen.
 • Slecht zelfbeeld.
 • Snel prikkelbaar en agressief.
 • Angst(en) of fobie(ën).

 

15 thoughts on “Gestresst En Bang Voor Een Onvoldoende? Misschien Een Burn-Out!”

 1. Trackback: plumber Momeyer NC
 2. Trackback: kimber micro 9 for sale
 3. Trackback: 토렌트사이트
 4. Trackback: copy omega watch leather band
 5. Trackback: ตู้แปลภาษา
 6. Trackback: https://pendaftaran.sscnbkn.win/
 7. Trackback: satta king
 8. Trackback: male sex dolls for sale
 9. Trackback: Vape juice
 10. Trackback: Sig Sauer Firearms for Sale
 11. Trackback: qatar bitcoin investment
 12. Trackback: bitcoin evolution review
 13. Trackback: Bitcoin Evolution Review
 14. Trackback: mo thay nguoi chet danh con gi
 15. Trackback: Social shares tool

Comments are closed.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +