Examen101- Je Onthoudt Meer Door Vier Uur Na Een Studiesessie Te Sporten

Browse By

De examens komen eraan en dus zitten momenteel duizenden leerlingen met hun neus in de boeken. ‘Die kunnen wel wat hulp gebruiken’, zo dachten wij. Vandaar deze reeks, Examen101, waarin we je allemaal nuttige informatie doorspelen zodat je zo goed mogelijk voorbereid aan de slag kunt. ‘101’ staat ook wel voor ‘introductie’. 

Druk aan het leren voor je eerste examen, maar blijft het allemaal niet hangen?! If all else fails: ga dan nog even sporten! Het is nu wetenschappelijk bewezen dat je lesstof beter onthoudt als je ná een studiesessie gaat sporten. Alleen, niet meteen; je moet wel even vier uur wachten.

Onderzoekers aan de Radboud Universiteit in Nijmegen hebben gekeken naar de effecten van een goede work out ná het leren. Oftewel, de deelnemers werden in drie groepen verdeeld: een die meteen na het leren ging sporten, een die vier uur na het leren ging sporten en eentje die lekker lui achterover mocht blijven hangen.

Via Giphy

De test

Ze kregen allemaal 40 minuten de tijd om 90 plaatjes uit hun hoofd te leren. Groep 2 werd daarna meteen aan een 35- minuten durende interval training gezet- qua intensiteit op 80% van hun maximum hartslag.  Hierna werden ze naar een ruimte gebracht waar ze drie uur mochten ontspannen onder het genot van een rits natuurdocumentaires. Groep 1 deed alles in omgekeerde volgorde. Groep 3 is uiteraard nooit verder gekomen dan de natuurdocumentaires.

De uitslag

De drie groepen kwamen na 48 uur voor een test in een magnetic resonance (MR) scanner- ze moesten antwoord geven, terwijl hun hersenen gemoniteerd werden. Uit deze test kwam dus naar voren dat de tweede groep, die na vier uur was gaan sporten, de informatie het best had onthouden.

 

Voor meer tips en tricks uit de Examen101-reeks, check onderstaande artikelen:

Examen101- In Tien Minuten Klaar Voor Je Eindexamen

Examen101- Hoe Je Het Best Examenvrees Kunt Tegengaan

 

 

14 thoughts on “Examen101- Je Onthoudt Meer Door Vier Uur Na Een Studiesessie Te Sporten”

 1. Trackback: Digital transformation companies
 2. Trackback: rolex replica swiss
 3. Trackback: replique montre
 4. Trackback: human hair wigs
 5. Trackback: mơ thấy quả ổi đánh con gì
 6. Trackback: Red Bull Wholesale Factory
 7. Trackback: 안전놀이터
 8. Trackback: Equation of Quality
 9. Trackback: mơ thấy thầy giáo
 10. Trackback: mơ mình chết đánh con gì
 11. Trackback: UNICC CM
 12. Trackback: kinh nghiem bat de
 13. Trackback: EatVerts
 14. Trackback: click here

Comments are closed.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +