En Dan Word Je Blind Wakker Na Een Nachtje Scrollen Op Je Smartphone

Browse By

Het zal je maar gebeuren: je wordt wakker en je kan niet meer zien; #WTF?! Het heet “Transient Smartphone Blindness” en het gaat gelukkig weer over, maar schrikken is het wel. We krijgen natuurlijk al tijden te horen dat je in bed je smartphone niet moet gebruiken, maar honestly, wie luistert daar nou naar? Het lijkt er alleen nu op dat het niet alleen je zzz’s beïnvloedt…

Twee vrouwen van 22 en 40 jaar kregen te maken met ‘Transient Smartphone Blindness’ doordat ze ‘s nachts hun smartphone hadden gebruikt. De ene kon altijd prima met haar linkeroog kijken, maar begon problemen te krijgen met haar rechteroog. Eerst eens in de twee/ drie weken, toen elke nacht. De dokter kon niks vinden- alles leek prima in orde. Ook haar hersenscans leken normaal. De andere vrouw werd soms wakker en kon de eerste twintig minuten niks zien met een van haar ogen.

Bron: Giphy

Wat bleek, ze lagen allebei op hun zij te scrollen, waardoor een oog bedekt werd door hun kussens. ‘The New England Journal Of Medicine‘ heeft er een heel ingewikkeld verhaal over, maar waar het op neerkomt is dat het onbedekte oog zich aanpaste aan het licht, terwijl het bedekte oog aangepast was aan het donker. Zodra de vrouwen opstonden, leek het voorheen bedekte oog ‘blind’. Dat oog had een paar minuten nodig (20!) om zich ook aan het licht aan te passen- creepy! Normaalgesproken passen beide ogen zich tegelijkertijd aan en merk je daar niks van, maar nu het ‘zichtbaar’ was, leek het net alsof het ene oog blind was.

Bron: Giphy

Uiteraard is niet iedereen het ermee eens dat je door eenogig scrollen tijdelijk blind kunt worden- een arts vertelt op ABCNews dat hij eraan twijfelt dat dit bij de meeste mensen voor zou kunnen komen. Hoe het ook zij, ik zou voortaan beide ogen gebruiken als je perse ‘s nachts je telefoon wilt checken.

Gebaseerd op een artikel uit Teen Vogue

11 thoughts on “En Dan Word Je Blind Wakker Na Een Nachtje Scrollen Op Je Smartphone”

 1. Trackback: www.richardmille.cloud
 2. Trackback: bandar 77
 3. Trackback: NIGHT OWL STA-168 manuals
 4. Trackback: Software Testing services company
 5. Trackback: mơ cá sấu đánh con gì
 6. Trackback: satta king
 7. Trackback: 스포츠토토
 8. Trackback: cuanto vale un bitcoin en dolares
 9. Trackback: Immediate Edge
 10. Trackback: 스포츠토토
 11. Trackback: the natural penguin (TNP)

Comments are closed.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +