Eigenlijk Heb Je Als LHBT’er Niet Eén, Maar Twee Coming Outs

Browse By

Over deze kan ik meepraten, want ik heb er zelf een achter de rug. En nee, het was geen pretje. Je zou misschien verwachten dat ik nu met een verhaal kom over mijn ouders die het niet wilden accepteren of mijn vrienden die me lieten vallen als een baksteen, maar dat was allemaal niet het geval. Nee, degene die er het grootste probleem van maakte, was ik. De coming out naar mijn omgeving was ‘zo’ gedaan- de coming out naar mezelf toe daarentegen, heeft een dikke zes jaar in beslag genomen.

Ik was 19 toen er een soort lichtje aanging waarvan ik jaren heb gewild, dat het lekker uit was gebleven. Mannen vond ik altijd helemaal leuk en ik kan met zekerheid zeggen dat ik ontzettend verliefd ben geweest, maar op de een of andere manier wilde een relatie maar niet lukken. Ik kon nooit de emotionele laag bereiken, die ik later met vrouwen wel wist te creëeren. Het ‘stereotype’ verhaal dat toen ik voor het eerst met een vrouw zoende ‘alles op z’n plek viel’, is ook mijn verhaal. Maar ik heb dat in tegenstelling tot anderen niet zomaar willen accepteren.

Sterker nog, ik heb me heftig verzet. Ik werd ineens in een hokje geplaatst, waar ik me helemaal niet thuis voelde. Hoezo was ik ineens anders dan de rest? Mijn vriend(inn)en vonden het allemaal prachtig en accepteerden het gegeven volledig; ik daarentegen wilde gewoon nog ‘bij de groep horen’. Dat klinkt misschien raar, maar gesprekken over mannen, die golden ineens niet meer voor mij. Sterker nog, mannen vonden het opeens ‘enig’ om met mij over vrouwen te praten: iets waar ik nooit aan heb kunnen wennen. Kom bij mij niet aan met de vraag of ik meer van ‘tieten’ of ‘billen’ hou; het is namelijk echt niet zo dat ik ‘ineens’ op die manier over vrouwen denk. Door die shift heb ik me dan ook jaren eenzaam gevoeld. Ik hoorde nergens meer echt bij.

Ik deed dingen die je met vriendinnen doet, maar in mijn hoofd was ik ineens alert op allerlei bijzaken. Zo werd ‘blijven tukken bij een vriendin ook een dingetje’. Je denkt tijdens zo’n sleepover namelijk over alles na: als je vriendin zich omkleedt, moet je wel zorgen dat je de andere kant uit kijkt- want je wil niet later op je bord krijgen dat je ongegeneerd hebt staan staren. Deel je een bed, dan zorg je dat je een ruime afstand bewaart- zie punt 1. Kijk, na een tijdje kom je erachter dat je vriendinnen je gedachtengang onzin vinden en word je wat relaxter, maar er blijven momenten komen, dat je je gewoon niet meer ‘one of the girls’ voelt. Hallo kinderen krijgen! Weer zo’n dingetje dat je vriend(inn)en nooit helemaal zullen snappen tenzij ze ook gay zijn.

https://www.instagram.com/p/BLbKI2sAESO/?tagged=comingout

Overdrijf ik? Vast. Maar zo zit ik nou eenmaal in mekaar. En dat is dus precies de reden dat ik hier ook helemaal geen zin in had en zes jaar nodig had om te accepteren dat het met een man nooit wat zou worden. Ik heb jarenlang gezegd dat ik bi was, gewoon omdat ik de escape route nodig had. Echter, naarmate de tijd vorderde werd het fenomeen ‘vrouw die op vrouwen valt’ vertrouwder en raakte ik gewend aan het ‘anders zijn’. Ik ben nooit meer volledig onderdeel geworden van de maatschappij zoals hetero’s ‘m kennen, maar weet inmiddels niet beter. En ach, als je een groepje lesbische zielsverwanten hebt die samen met jou in je submaatschappijtje leven, dan wordt het vanzelf ‘gewoon’.

 

 

17 thoughts on “Eigenlijk Heb Je Als LHBT’er Niet Eén, Maar Twee Coming Outs”

 1. Trackback: sagaming
 2. Trackback: click here
 3. Trackback: Rotolight RL48 manuals
 4. Trackback: Bosch AXXIS WTL 5410 manuals
 5. Trackback: Linhof Unknown manuals
 6. Trackback: Get the facts
 7. Trackback: dog food
 8. Trackback: dumps with pin sites
 9. Trackback: mơ thấy chim bồ câu đánh con gì
 10. Trackback: DevSecOps solutions
 11. Trackback: https://junkcarsgone2day.com/usa/junk-car-removal/az/chandler/
 12. Trackback: nằm mơ thấy nhà mới
 13. Trackback: fun88
 14. Trackback: Buy guns online
 15. Trackback: thenaturalpenguin
 16. Trackback: fake audemars piguet
 17. Trackback: https://eatverts.com

Comments are closed.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +