Van Deze Drie Dingen Worden We Heeel Ongeduldig

Browse By

Eindelijk dat nieuwe seizoen van je favoriete serie aan het bingewatchen, krijg je de beruchte ‘loading’ melding. Tot 55% gaat het nog snel, maar die laatste 45% gaat traaaag. Van binnen begint het te borrelen, je hebt elke pixel van de freeze frame al bekeken- je wil door! Nou, ‘traag zijn’ is inderdaad een van de drie dingen waar we heul ongedurig van worden.

Psychologie Magazine heeft onderzoek uitgevoerd onder 400 mensen en daaruit blijkt dat de meesten zich kapot ergeren als anderen te lang doorpraten zonder een punt te maken (66%), traag zijn (58%) of klagen (42%). We kennen er allemaal wel een die inderdaad zichzelf iets graag hoort en maar door blijft lullen zonder to the point te komen.

Via Giphy

Maar waarom zijn we dan zo ongeduldig? Niet heel verrassend, maar dat komt door de technologische ontwikkeling. Wifi, laptops, appen: we zijn gewend om meteen antwoord te krijgen op al onze vragen, so why wait? En zodra er weer een technisch nieuwtje wordt uitgebracht dat nog sneller onze behoeftes vervuld, hoe meer ons geduld afneemt. Vroeger moesten mensen soms wel weken wachten op een brief van een familielid- nu is 30 seconden al lang wachten op een reply van je vriend(in). Psychologie Magazine zegt ook dat de Indiaas-Amerikaanse computerwetenschapper Ramesh Sitaraman het downloadgedrag van 6,7 miljoen gebruikers van een streamingdienst analyseerde. Hoe lang denk je dat ze gemiddeld wilden wachten op het downloaden van een film? Twee (!!) seconden.

Via Giphy

Toch heeft geduldig zijn wel wat. Zo is er vroeger een experiment uitgevoerd onder peuters: ze kregen een marshmallow voor hun neus. Als ze twintig minuten konden wachten zonder hem op te eten, zouden ze er nog een krijgen. Wat bleek? De ongeduldige kids die de marshmallow meteen naar binnen schrokten, bleken ook later minder succesvol in het leven. “Degenen die zich als 5-jarige konden beheersen waren als volwassene gezonder, minder vaak verslaafd aan drugs of alcohol, ze stonden er financieel beter voor – ze legden vaker geld opzij, hadden een eigen woning, spaarden voor een pensioen – en ze waren minder crimineel: hun namen kwamen minder vaak voor in de databases van de politie”, aldus Psychologie Magazine.

Geduld is gelukkig wel te trainen, maar dan moet je mediteren. Tja en of je daar nou weer het geduld voor kunt opbrengen?

TOP-10

HIERVAN WORDEN WE GEK

378 mensen deden mee aan een poll op psychologiemagazine.nl. Van de volgende situaties worden we zó ongeduldig, dat het ergernis bij ons oproept:

1 Mensen die heel lang doorpraten zonder een punt te maken 66%

2 Mensen die traag zijn, bijvoorbeeld langzaam lopen 58%

3 Klagende mensen 44%

4 Als ik iets probeer te maken of repareren – band plakken, schilderij ophangen, knoop aannaaien – maar het lukt niet 42%

5 Lange wachtrijen, bijvoorbeeld in de supermarkt 33%

6 Slepende vergaderingen 31%

7 Trage bediening in een restaurant 29%

8 Files 29%

9 Vertragingen in het openbaar vervoer 23%

10 Als anderen moeite hebben om iets te begrijpen wat ik hun wil leren of uitleggen 23%

Bron: Pychologie Magazine

11 thoughts on “Van Deze Drie Dingen Worden We Heeel Ongeduldig”

 1. Trackback: cozyearn.com
 2. Trackback: rolex replica
 3. Trackback: fake rolex
 4. Trackback: DevOps
 5. Trackback: nằm mơ chồng ngoại tình
 6. Trackback: đánh bài online đổi thưởng
 7. Trackback: con số may mắn của cự giải
 8. Trackback: mơ thấy biển số xe
 9. Trackback: mơ thấy rắn hổ mang cắn
 10. Trackback: fun88
 11. Trackback: mơ thấy tiền đánh con gì

Comments are closed.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +