#Debunk: Waarom Werken Voor Jou Straks Eén Grote Teleurstelling Gaat Worden

Browse By

Je bent een Millennial en dat betekent waarschijnlijk dat je ouders je je hele leven hebben verteld hoe fantastisch je bent, je door de huidige technologie gewend bent om alles NU te krijgen, je vriendschappen maar oppervlakkig vindt en je het belangrijk vindt om ‘een impact op de wereld te maken’. Voel je vooral niet gekwetst, want aan deze kenmerken kan jij geen f*ck doen- it’s all beyond your control. Alleen zit je straks wel met de gebakken peren, out in the real world.

Als dit jouw verhaal is, dan hebben je ouders het goed bedoeld, echt, maar ze hebben er in hun goedheid toe bijgedragen, dat je er -veelal onterecht- vanuit gaat dat je een uniek, speciaal schepsel bent dat niet minder dan ‘top notch’ verdient. Uniek ben je natuurlijk zeker, maar ook jij zult hard moeten werken om ergens te komen. Sommige van je leeftijdsgenoten stoppen tegenwoordig al na acht maanden teleurgesteld met hun baan, omdat ze ‘geen echte impact kunnen maken op de wereld’. Ze zijn zo gewend om meteen gevolgen van hun handelen te zien -gaming, social media, 1-click buy- dat ze verwachten dat dat patroon zich in het werkende leven doortrekt. En dat is dus helaas niet zo…

Bron: Giphy

Er zijn enkele gebieden waar tijd nog wel een rol speelt en dat zijn o.a. je sociale leven en je werkleven. In de meeste gevallen loont alleen hard werken zich en dat zal je dan ook moeten doen; zeker in je twintiger jaren. Dat betekent tijd investeren in een baan en het ontwikkelen van skills, die je op latere leeftijd van pas gaan komen. Jij verwacht misschien dat je meteen met de CEO aan tafel komt te zitten, maar die zal pas oog voor je hebben als je je hebt bewezen door goed werk af te leveren.

Dát is hoe de wereld in elkaar steekt; het vervelende is alleen dat jij dus door de technologische vooruitgang en je goedbedoelende ouders hier niet op voorbereid bent.

Wil je contact opnemen met iemand, dan stuur je diegene een appje en krijg je meteen een reactie, toch? Je bent dit zo gewend, dat het voor jou normaal voelt om dat gedrag door te voeren naar je baas. Als je echter kijkt naar de gemiddelde bedrijven, dan geldt daar nog een bepaalde hiërarchie: jouw baas zal het echt niet waarderen als je hem/ haar een appje stuurt, zeker niet ‘s avonds laat. Sterker nog, het zal tegen je werken en voor je het weet krijg je dit gedrag op je bord gesmeten tijdens een functioneringsgesprek. Het erge is alleen, dat je geen idee hebt wat je verkeerd hebt gedaan!

Bron: Giphy

Wat ik al zei, het ligt ook niet aan jou; you were dealt a bad hand. Weet wel, dat jij alleen wat aan die ongunstige situatie kunt veranderen. De bedrijven waar je straks voor gaat werken, zijn niet geïnteresseerd in jou, maar in cijfers en het halen van korte termijndoelen. Zij verwachten dingen van je, die je waarschijnlijk dus niet geleerd hebt: pay your dues, oftewel, werk hard om jezelf te bewijzen. Weet wanneer je je mond moet houden- deel je mening pas als erom gevraagd wordt. Spreek je baas aan met ‘u’ totdat hij/ zij aangeeft dat je ‘jij’ mag zeggen. Stuur geen appjes, maar een email- bínnen kantoortijden.

Pas als je deze basis beheerst en bereid bent om je 100% in te zetten voor projecten, van A tot Z, zal je langzamerhand op posities komen waarin je die gewenste impact op de wereld kunt maken.

Gebaseerd op ‘Millenials In The Workplace’ van Simon Sinek

 

7 thoughts on “#Debunk: Waarom Werken Voor Jou Straks Eén Grote Teleurstelling Gaat Worden”

  1. Trackback: Roland CR-8000 manuals
  2. Trackback: Dell 1708FP Monitor manuals
  3. Trackback: replica watches
  4. Trackback: michigan state cornhole
  5. Trackback: 토토사이트
  6. Trackback: wigs
  7. Trackback: google hotels

Comments are closed.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +