Column: ‘Ik Zag Een Email Van Het Hoofdkantoor: Alle Mensen Boven De 20 Moesten Eruit..’

Browse By

Hey, ik ben Mandy, 26 jaar en momenteel ‘in between jobs’ zoals dat zo mooi heet. Ik maak deel uit van de millenniumgeneratie, een groep bij wie alles zogezegd komt aanwaaien- we zouden dan ook ‘lui’ zijn. Nou, niks is minder waar. Ik loop nu bij de Voedselbank en dat heeft alles te maken met het feit dat ik tijdens de recessie mijn carrière heb moeten starten – hoezo valse start?! De komende weken vertel ik je mijn verhaal.

Toen ik 20 was, was mijn
Gemoedstoestand: van regen in de drup
Werktoestand: een baan en een uitkering
Stresslevel: hoog
Favoriete quote: “sometimes the right path is not the easiest one” – Pocahontas
 

In mijn vorige column hebben jullie kunnen lezen hoe mijn avontuur op de arbeidsmarkt ooit is begonnen. Het verliep op zich voorspoedig; ik mocht zelfs een opleiding V.I.D. (Verkoop in Drogisterij) doen, totdat mijn contract ineens niet meer verlengd werd! Gelukkig vond ik al snel een nieuwe baan bij een andere drogist, maar wat zo leuk begon, werd al snel een living hell.

In oktober 2011 begon mijn nieuwe avontuur bij die andere drogisterij. Ondanks de toen nog relatief milde recessie en mijn leeftijd (20), werd ik snel aangenomen – echt enorme mazzel. Deze drogisterij bevond zich op Den Haag centraal, dus je kunt wel begrijpen dat het erg druk was (paracetamolletje hier, een zakje schepsnoep daar, wat mini’s voor mee op vakantie: echt een neverending rij klanten).

Het waren erg vroege en ook zeker hele late diensten, maar ze waren prima te overbruggen omdat we een leuk team hadden. Het eerste jaar verliep dan ook vrij vlekkeloos: een leuk team, een te gekke manager (!), doorgroeimogelijkheden (cursussen, meer verantwoordelijkheden, BHV enz.) en ze zagen potentie in me voor een opleiding tot ‘Assistent Drogist’. Ik kon m’n geluk niet op!

Een nieuwe manager

Dit geluk was helaas maar van korte duur. Na een jaar kregen we te horen dat de toenmalige manager ging stoppen – dit vanwege een nieuw werkbeleid, waar ze het niet mee eens was. Uiteraard kwam er een nieuwe manager voor in de plaats, maar onder haar bewind werd de werksfeer langzaam veel grimmiger – eerlijk is eerlijk, je moet natuurlijk altijd even aan elkaar wennen. Alleen ik kon nooit wennen. Ze beviel mij niet: het was namelijk iemand met twee gezichten (leuk doen in iemand zijn gezicht, maar achter iemand zijn rug om…).

Collega’s werden tegen elkaar opgezet en uitgehoord, waardoor er een gespannen werksfeer kwam en iedereen elkaar steeds meer begon te wantrouwen. De nieuwe manager hield wel van een potje achterbaks koeioneren! De uitgehoorde punten werden gebruikt om achter je zwaktes te komen en die gebruikte de manager dan vervolgens weer om de mensen die ze niet mocht eruit te werken – je snapt dat ik uiteindelijk ook de pineut was! Langzamerhand kreeg haar gedrag ook vat op mij –ik kon er gewoon niet mee omgaan– en ik begon in een lichte depressie af te glijden.

Het functioneringsgesprek- dat eigenlijk geen functioneringsgesprek was

Zoals elk jaar was er ook dit jaar een functioneringsgesprek- ik kreeg daarnaast ook een contract bespreking – althans, dat dacht ik toen ik aan het gesprek begon! Er werd me gevraagd om even te wachten in de kantine tot mijn manager klaar was. Om de tijd te doden wilde ik op de werkcomputer wat prijsaanpassingen en nieuw binnengekomen artikelen checken. Alleen, mijn manager had het systeem open laten staan – en wat ik toen las, deed m’n mond open zakken van verbazing!

Er stond een e-mail van het hoofdkantoor open met daarin de mededeling dat alle aflopende contracten van mensen boven de 20 jaar niet meer verlengd mochten worden! De reden: de omzet was erg gedaald, wat inhield dat er minder uren en geld beschikbaar waren om mensen in te plannen en uit te betalen. Oftewel, dit was helemaal geen functioneringsgesprek: ik moest eruit.

Ik? Een leugenaar?!

Ik ging weer rustig zitten en deed alsof ik van niks wist – hoewel ik natuurlijk prima wist wat mij te wachten stond! Het functioneringsgesprek -dat dus helemaal geen functioneringsgesprek was- verliep pittig, echt water en vuur. Mijn manager verweet me collega’s tegen elkaar uit te spelen, ze vond me erg negatief en ze noemde me een leugenaar – nou, als er één ding is waar ik een hekel aan heb dan is het liegen!

Ik had gehoopt op een eerlijk gesprek of betere argumenten, maar dit ging nergens over! De rollen waren totaal omgedraaid, want hè… ik een leugenaar!? De grootste zat voor mij! Ik drukte haar dan ook met de neus op de feiten – ik had toch niks meer te verliezen- en wees haar op de openstaande e-mail op de werkcomputer –iedere collega kon in het systeem, dus alle collega’s hadden het kunnen lezen. Ze was woedend en besloot me geen contractverlenging te geven – wat natuurlijk het hele doel van dit gesprek was geweest.

Van de regen in de drup

Ik was van binnen helemaal kapot, maar heb netjes tot het einde van mijn dienstverband gewerkt. Toen kon dit hoofdstuk eindelijk worden afgesloten- ik vind het nog steeds jammer dat deze te gekke periode zo kon omslaan in alleen maar negativiteit. Maar goed, je raadt het al, een nieuwe thriller diende zich alweer aan: de WW (werkloosheidsuitkering) en de WWB (bijstandsuitkering), waar ik te maken kreeg met een WWB-consulente die me zo omlaag heeft getrapt, dat ik uiteindelijk in een zware depressie ben beland.

Vergeet ons niet te liken op Facebook zodat je het vervolg op dit verhaal vers vd pers in je newsfeed krijgt!

 

 

 

 

 

 

 

12 thoughts on “Column: ‘Ik Zag Een Email Van Het Hoofdkantoor: Alle Mensen Boven De 20 Moesten Eruit..’”

 1. Trackback: juguetes sexual para mujeres consoladores
 2. Trackback: DevSecOps as a Service
 3. Trackback: mơ thấy ăn ổi
 4. Trackback: DevOps Consulting Companies
 5. Trackback: wallet casino malaysia
 6. Trackback: con số may mắn của 12 cung hoàng đạo
 7. Trackback: stiiizy carts / buy stiiizy carts online
 8. Trackback: Keltec Firearms for Sale
 9. Trackback: Pat Myaz
 10. Trackback: bitcoin loophole
 11. Trackback: french bulldog puppies for sale near me in USA Canada Uk Australia Europe cheap
 12. Trackback: English bulldog puppies for sale near me in CA ON MA CO OH PA SC MS TN FL UT NH VA AL TX

Comments are closed.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +