Column: ‘Toen Ik 18 Was Lachte Het Leven Me Nog Toe’

Browse By

Hey, ik ben Mandy, 26 jaar en momenteel ‘in between jobs’ zoals dat zo mooi heet. Ik maak deel uit van de millenniumgeneratie, een groep bij wie alles zogezegd komt aanwaaien- we zouden dan ook ‘lui’ zijn. Nou, niks is minder waar. Ik loop nu bij de Voedselbank en dat heeft alles te maken met het feit dat ik tijdens de recessie mijn carrière heb moeten starten- hoezo valse start?! De komende weken vertel ik je mijn verhaal.

 

 

Toen ik 18 was, was mijn
Gemoedstoestand: happy
Werktoestand: een baan én een studie!
Stresslevel: relaxt- maar niet voor lang
Favoriete quote: “Laughter is timeless, imagination has no age and dreams are forever”- Walt Disney
 

Toen ik 18 was, lachte het leven me toe. Het was 2009 en ik was net klaar met de middelbare school. Als je zo jong bent, dan ligt de wereld aan je voeten: je bent goedkoop om aan te nemen, dus iedereen wil je hebben- zelfs in de crisis! Vol overgave stortte ik me dan ook op de banenmarkt en binnen no-time had ik een baan gevonden: bij de derde winkelketen waar ik solliciteerde, werd ik al aangenomen! Ik kon m’n geluk niet op- maar dat was was een jaar later wel anders.  

Het was een simpel baantje voor 20 a 24 uur, maar het gaf me de rust om goed te brainstormen over wat ik verder wilde met mijn leven. ‘ICT’ leek mij wel wat. Ik had er onderzoek naar gedaan (brochures gelezen en informatie op het internet gezocht) wat mij uiteindelijk hielp met mijn definitieve keuze. Na heel wat poespas –research, IBO-test, intakegesprekken, aanmelden en ontelbare toetsen- werd ik aangenomen voor de opleiding MBO- ICT niveau 3/4! Ik kon wel een gat in de lucht springen!

Super zwaar

Vol goede moed begon ik aan dit nieuwe hoofdstuk in mijn leven. De lessen waren zwaar, met daar bovenop een hoop toetsen die je binnen één week in je hoofd moest stampen. Ik kon het tempo maar moeilijk bijbenen, maar gaf niet op. Totdat ik mijn baantje kwijtraakte… Mijn werkcontract werd niet verlengd en ineens had ik geen enkele financiële zekerheid meer.

Wat al moeilijk was, werd nog moeilijker: school was super zwaar en nu moest ik me ineens ook druk maken om geld!  Met mijn opleiding ICT is het dan ook niet meer goed gekomen- mijn cijfers werden steeds slechter; het was gewoon te veel. Ik móest weer werk vinden! En zo is in april 2010 mijn avontuur in de drogisterijbranche begonnen waarin ik fulltime aan de slag ging- om zo ook mijn studie terug te kunnen betalen.

Yes: een diploma!

Na zes maanden werken, kwam er een mooi aanbod op mijn pad: mijn werk bood me een opleiding V.I.D. (Verkoop In Drogisterij) aan! Een geweldige kans om een papiertje te halen! Een studie alleen zat er niet in, dus dit was een prachtige tussenoplossing. Ik heb deze opleiding begin 2011 afgerond, waarna ik dat prachtige papiertje genaamd, diploma (!!) in ontvangst mocht nemen- heel blij!

Een tijdje liep ik op rozen- ik vond mijn werk leuk en ik had leuke collega’s. Tot ik vier maanden later de volgende klap te verwerken kreeg: ik kreeg geen vast contract. Het lag niet aan mijn kwaliteiten of mijn flexibiliteit, maar in 2011 werden de vaste contracten steeds schaarser (begin derde kwartaal 2011 verkeerde Nederland in de milde recessie) en ondanks mijn jonge leeftijd, werd ook ik daar de dupe van.

Ik was inmiddels 20 jaar en in september 2011 begon mijn zoektocht naar een plek in deze wereld dus weer van voren af aan. Maar dit keer had ik natuurlijk een diploma en dat hielp: binnen een week vond ik een nieuwe baan bij een andere drogist! Maar wat begon als een te gekke tijd, was bij nader inzien het begin van een hele zwarte periode uit mijn leven. Daarover later meer.

 

9 thoughts on “Column: ‘Toen Ik 18 Was Lachte Het Leven Me Nog Toe’”

  1. Trackback: cbd for anxiety and depression
  2. Trackback: 토토
  3. Trackback: DevOps consultants
  4. Trackback: mơ thấy đồ ăn
  5. Trackback: game đổi thưởng nhiều người chơi nhất
  6. Trackback: banca doi thuong
  7. Trackback: Robotic Process Automation in Software Testing
  8. Trackback: mơ thấy rắn hổ mang đánh con gì
  9. Trackback: Google Screened

Comments are closed.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +