Challenge Accepted: Now Go Reach Your Goals!

Browse By

Het leven bestaat uit doelen stellen. Je hebt het misschien niet door, maar onbewust ben je er elke dag mee bezig- zelfs als je vastberaden bent om ‘Super Mario Run’ uit te spelen, heb je jezelf een doel gesteld. Natuurlijk zijn er ook serieuzere doelen en die zijn vaak best overweldigend. Profielkeuze, studiekeuze of gaan werken? Op wereldreis of meteen gaan studeren? Hoe bereid ik me voor op die wereldreis? Behoorlijke uitdagingen allemaal. De kunst is om ze op te delen in kleine subdoelen. Hoe? Dat gaan wij je vertellen!

Om een doel te bereiken is het van belang om te weten wat je leuk vindt en wat bij jou past. Je zult namelijk eerder een opleiding volgen of op een baan solliciteren als het je leuk lijkt. Is dat niet zo, dan doe je het waarschijnlijk met heel veel tegenzin en dat leidt ook tot niks. Verspilde moeite. Met de juiste motivatie zal je eerder zeggen: challenge accepted, ik wil dat doel halen! Of dat nou doelen zijn die je jezelf stelt (ik wil ooit CEO worden van een bedrijf) of dat het onverwachte wendingen in je leven zijn (why hello wereldreis!) die je dwingen om een keuze te maken: ga ik deze uitdaging aan of blijf ik hangen in mijn comfortzone?

Bron: Giphy

Als je eenmaal besloten hebt om aan het doel te werken, laat je je dan niet afleiden door anderen die zeggen dat het je niet gaat lukken. Ik zeg altijd, you can achieve anything you set your mind to! Wees je er alleen wel bewust van dat je doorzettingsvermogen, energie en enthousiasme nodig hebt om je doel te bereiken. Ik  zeg het niet om je af te schrikken, maar je moet 100% bereid zijn om je doel te bereiken. And it ain’t no picknick! Je bent misschien gewend dat je alles NU kunt krijgen (24/7, wifi, 1-click buy, etc.), maar een groot doel bereik je niet zomaar: dat is een journey vol hobbels, maar als je die top bereikt: man, wat een gevoel! Echt! Niks voelt zo lekker als jezelf versteld doen staan van wat je kan! Oftewel, het is een uitdaging misschien, maar onmogelijk zeker niet.

Om tot jouw doel te komen zal je eerst moeten weten welke stappen genomen dienen te worden, oftewel je maakt voor jezelf een stappenplan. Je wilt dus op wereldreis, maar dat is nogal een organisatorische nachtmerrie. Je moet weten wat je reisbudget is, bepaalde benodigdheden aanschaffen, vaccinaties halen tot aan bankzaken regelen. Het doel, de wereldreis, breek je dus op in subdoelen: checklist maken, ticket kopen, AIRBNB boeken, bankzaken regelen, benodigde visa fixen, backpack kopen, etc. Deze subdoelen zijn makkelijker af te vinken en dat werkt stimulerend; juist omdat je nu overzicht hebt, lijkt die wereldreis eigenlijk best een goed idee, helemaal niet zo intimiderend meer!

Bron: Giphy

Als je er niet zelf uitkomt, kan je natuurlijk ook van anderen afkijken. Er is altijd wel iemand geweest die dezelfde droom heeft gehad en je voor is gegaan. Uiteraard is het jouw weg en jouw eigen verantwoordelijkheid, maar vergeet niet dat ervaringen van anderen ook nuttig zijn. Vraag dus eens rond in je omgeving of er mensen zijn, die op wereldreis zijn gegaan en kijk of je met hen (of via via) eens kunt afspreken voor een kop koffie. Dan kan je ze mooi het hemd van het lijf vragen. Waarom zou je het wiel opnieuw uitvinden?! Het komt zelden voor dat je iets als eerste doet, dus gebruik de ervaringen van anderen

Ok, informatie verzameld en aan de slag! Als je bezig bent met het bereiken van je (sub)doel ga je gefocused te werk en laat je je niet teveel afleiden door je omgeving. Als besteed je er per dag 30 minuten aan, doe dat dan volledig geconcentreerd. Even die telefoon weg, geen tv aan- geloof me, dat zijn 30 minuten goed besteed! Uiteraard ben je niet 24 uur per dag met je doel bezig, maar als je er dan mee bezig bent, zorg dan ook dat je zelf het gevoel hebt dat je verder komt en meters maakt. Je kan ook letterlijk hokjes zetten voor de subdoelen op je checklist: maakt het afvinken makkelijker en niks is zo satisfying als dingen wegstrepen 🙂

Bron: Giphy

Raak je makkelijk afgeleid, vraag jezelf dan ook af waarvan je precies afgeleid kunt raken en wat jouw valkuilen zijn. Door dit van jezelf te weten, zorg je ervoor dat jouw route naar succes gemakkelijker zal verlopen, simpelweg omdat je die afleiding uit de weg kunt gaan. Ook belangrijk: vergeet niet te genieten van de dingen die je onderweg tegenkomt! Het gaat om de reis, niet het doel. Een ander gevaar is dat je vol vuur aan de slag gaat met je te behalen doel, maar jezelf amper rust gunt: er zitten maar zoveel uren in een dag, dus vraag ook weer niet teveel van jezelf. Bepaal jouw eigen tempo. Soms is het ook goed om even rust te nemen; even chillen met je vriend(inn)en, lekker sporten of een shopsessie doen wonderen. Vervolgens pak je draad weer op en ga je vol volle moed verder.

Het ene doel is sneller te behalen, dan een ander. Zo duurt het jaren voordat je een diploma in je zak kan steken, maar iedere toets die je haalt op weg ernaartoe, brengt je verder naar dat grote doel: slagen! Een toets is dan weer een voorbeeld van zo’n subdoel. Ook als je pas bij een winkel werkt, zal je ook niet meteen alle verantwoordelijkheid krijgen, maar door je inzet en ervaring kan je opklimmen en een hogere functie krijgen. Misschien dat je meteen wel die hoge functie zou willen, maar let’s be honest here: dan zou de boel toch ontploffen? Die reis is nodig, of je nou wil of niet.

 

Bron: Giphy

Heb vertrouwen in jezelf. Jij kan dit! Maak jezelf niet wijs, dat het tegenvalt, het niet lukt of dat jij het niet kan. Hierdoor verlies je ontzettend veel kracht. Juist die kracht heb je hard nodig voor jouw doel. Hou er ook rekening mee dat de weg ernaartoe misschien langer kan duren dan je had gedacht. Houd vol! Beloon jezelf dan ook als je kleine successen hebt behaald. Een moeilijke toets halen of een intakegesprek voor een nieuwe opleiding rocken mag gevierd worden! Echt, je mag daar best trots op zijn, want de kleine successen leiden immers tot jouw grote doel.

En je succesverhaal mag ook best gedeeld worden met je familie en vrienden. Wie weet raken ze wel door je geïnspireerd en gaan ze zelf aan de slag!

Bron: Paulo Coelho ‘Als een rivier’ 2006 p. 31-33
Bron: Around The Globe

20 thoughts on “Challenge Accepted: Now Go Reach Your Goals!”

 1. Trackback: 메이저토토
 2. Trackback: bdsm escorts madrid
 3. Trackback: Philips HQ7380 manuals
 4. Trackback: Pontiac 2005 Bonneville manuals
 5. Trackback: dewaqq
 6. Trackback: mơ thấy cầu vồng
 7. Trackback: agen arahqq
 8. Trackback: mơ thấy đi chợ
 9. Trackback: Read More
 10. Trackback: dewa qq
 11. Trackback: Types of regression testing
 12. Trackback: mơ thấy xương người
 13. Trackback: SSCN BKN 2021 Kabupaten Ngawi
 14. Trackback: 메이저놀이터
 15. Trackback: mơ thấy người cha đã mất
 16. Trackback: Buy guns online
 17. Trackback: Bruce D. Lipps
 18. Trackback: fentanyl patch for sale online overnight shipping
 19. Trackback: pinewswire
 20. Trackback: natural video transitions

Comments are closed.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +