Be A Creator – Rule The World On Your Own Terms

Browse By

Wat wil je worden? Accountant, loodgieter, verpleger, game designer, stucadoor, IT-er, project manager, personal trainer, sportleraar, politieman, commercieel medewerker of voetballer? Het maakt uiteindelijk niet uit wat je wilt worden. In de basis gaat het uiteindelijk om 3 dingen om een carrière te hebben die bevredigend is.

1. Be a creator

Creëer meer dan je consumeert. Ongeacht je werk, zorg ervoor dat je met passie en  plezier waarde toevoegt aan je klant, jouw buurt, je organisatie of misschien wel aan de wereld met je werkzaamheden. Hoe meer je creëert hoe gelukkiger je zal voelen. Denk ook aan de Piramide van Maslow, hoe meer je in je werk jezelf kan ontplooien hoe meer bevredigend het werk kan zijn. En creëren is niet alleen daadwerkelijk iets maken, een dienst leveren die een bepaalde emotie te weeg brengt bij een klant is uiteindelijk ook een creatie. Denk daarbij aan de verpleger die een patient helpt met de medicijnen op een meelevende manier.

2. Laat je niet tegenhouden door anderen

Doe wat je wilt doen, laat je niet tegenhouden door anderen. Misschien zijn er wel mensen in je omgeving die zeggen dat je iets niet zou kunnen doen, voor welke (rationele) reden dan ook. Laat je er niet door tegenhouden als je de ‘burning desire’ voelt om iets doen. Rationele redenen, zoals dat je iets niet zou kunnen, zijn uiteindelijk te overkomen door het te leren. Niemand is geboren met alle skills en kennis die hij/zij nodig heeft voor zijn ideale werk op zijn 30ste of welke leeftijd dan ook. Zorg ervoor dat je ‘burning desire’ om iets te bereiken, ook de motivatie is om jouw kennis/skill gaten op dat gebied te vullen. ‘Never too old to learn’, ‘leren doe je niet alleen op school’ en ‘lifelong learner‘ zijn de instellingen waarmee je jouw nay-say-ers hun ongelijk kan tonen.

3. Laat je niet tegenhouden door jezelf

Misschien wel de grootste vijand van jouw dromen, ben jezelf. Twijfel, onzekerheid, angst om te falen, niet weten wat je wilt, zijn vaak grotere belemmeringen in het bereiken van je dromen. Controle over je eigen belemmerende gedachtes (iedereen heeft ze, ook de meest succesvolle mensen) is hierbij cruciaal. Hierover controle krijgen gaat niet over 1 nacht ijs, maar ook deze skill (ja, het is een skill) kan geleerd worden. Een oefening die daarbij gebruikt kan worden, is de duizenden jaren oude techniek van meditatie, wetenschappelijk bewezen dat het je meer controle geeft over je eigen gedachtes.

Ter afsluiting en ter inspiratie:

Do What You Can’t – van Casey Neistat

Een gerelateerd artikel omtrent dromen volgen:

Als Je Grote Droom Uiteen Spat

 

7 thoughts on “Be A Creator – Rule The World On Your Own Terms”

  1. Trackback: atm skimmer shop
  2. Trackback: Devsecops
  3. Trackback: Graco Symbio manuals
  4. Trackback: wig
  5. Trackback: cash out dumps with pin
  6. Trackback: goldendumps.cm
  7. Trackback: affiliate marketing for beginners

Comments are closed.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +