Apple Gaat Full Focus Op Mensen Met Een Beperking

Browse By

Mijn moeder showde me vorige week vol trots haar nieuwe gehoorapparaat (jawel), een of ander high tech ding dat ze met haar iPhone kan bedienen. Alles is bluetooth geregeld dus ze kan swipend het volume aanpassen, belletjes aannemen en als ze me niet goed verstaat in een restaurant, dan schuift ze haar telefoon mijn richting uit waardoor mijn stem beter doorkomt. I kid you not. Apple is working miracles voor mensen met een beperking en dat vind ik eigenlijk alleen maar heel gaaf.

Er zijn natuurlijk verschillen tussen de ‘beperkingen’: je hebt lichamelijk en mentaal. Als we kijken naar de groep waar Apple zich op richt, dan zijn dat vooral mensen met een motorische (beperking in bewegen), visuele (blind) of auditieve (doof) beperking. Even een paar feiten tussendoor dan: “Van de Nederlandse bevolking van 12-79 jaar heeft 20% een motorische beperking, 19% een visuele beperking en 14% een auditieve beperking. Dit komt neer op respectievelijk 2,7 miljoen, 2,6 miljoen en 1,9 miljoen mensen.” Dat zijn dus 7,2 miljoen mensen- van de 16 miljoen die we er in Nederland hebben. Nou, die enorme groep kan wel wat hulp gebruiken, toch?!

Bron: Giphy

Een vorm van vrijheid

Zeker, je kan het ook een mooi staaltje reclame noemen; laten we de ‘gehandicapte’ gaan uitbuiten, maar let’s face it, Apple heeft ook gewoon goede features bedacht waardoor het leven met een beperking een beetje wordt verlicht. Het is geweldig om te zien dat mijn moeder weer alle gesprekken meekrijgt (en we niet meer alles hoeven te herhalen 😉 ) en kan ingrijpen als er teveel omgevingsgeluiden doorkomen. Kan je nagaan hoe het moet zijn voor het meisje in de rolstoel (zie video hieronder) die met een druk op de knop kan monteren als ieder ander! Mocht ze zich gevangen voelen in haar lichaam, dan is dit een kleine bevrijding.

Uitbuiterij of niet, ik vind het in ieder geval een mooi gegeven dat we dankzij technologie langzaam verder gaan dan alleen maar hoorbaar klikkende stoplichten voor blinden of hellingbanen voor rolstoelen.

 

Be My Eyes

En wat dacht je van deze app voor blinden? Be My Eyes brengt ze in contact met ziende mensen, zodat ze met behulp van de camera functie kunnen worden geholpen met everyday challenges. Wat hoe weet je als blinde nou of de melk nog goed is?

16 thoughts on “Apple Gaat Full Focus Op Mensen Met Een Beperking”

 1. Trackback: persyaratan tes cpns 2021 lulusan sma
 2. Trackback: Sony PCGA-UVC11A manuals
 3. Trackback: kimber 1911
 4. Trackback: mơ bắt cá trê
 5. Trackback: mơ thấy con đỉa
 6. Trackback: hemp oil massage
 7. Trackback: Digital Transformation Technologies
 8. Trackback: Matthew Erausquin CLA Legal
 9. Trackback: https://maxiextermination.com/pest-control-bellerose-ny/
 10. Trackback: how to get a free sex doll
 11. Trackback: Sex chemical
 12. Trackback: immediate-edges.com
 13. Trackback: w88
 14. Trackback: pinewswire
 15. Trackback: asik qq
 16. Trackback: sex

Comments are closed.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +