7 Vreselijke Gewoontes Die Je Beter Nu Kunt Droppen

Browse By

Sommige gewoontes zijn ingesleten gedragspatronen die je niet perse verder helpen. Die heb je van kinds af aan ontwikkeld en vormen op een gegeven moment je comfort zone. Niks is zo heerlijk als in je comfortzone leven- maar ook niks beperkt je zo erg als in een comfortzone leven. Oftewel, ditchen die handel.

1. Wasting time

Sommige mensen verspillen tijd aan zinloze dingen, terwijl er een dag komt dat je tussen zes plankjes ligt en het universum alles weer van je afneemt. Een size zero, de juiste broek, een hardbody, een Insta-following, een dikke auto of die kekke baan waarmee je de blits kan maken bij je vrienden; het stelt eigenlijk geen r••t voor. Probeer te genieten van de kleinere dingen in het leven. Die eerste zonnestraal in maart bijvoorbeeld.

Via Giphy

2. ‘Ik kan het niet’ zeggen i.p.v. ‘ik wil het niet’

Grote kans dat je regelmatig zegt: ‘Dat kan ik niet’. Lekker blijven bubbelen in je comfortzone inderdaad. Als je nou gewoon zegt dat je iets niet wilt, dan neem je in ieder geval verantwoordelijkheid voor wat je zegt én laat je zien waar je zwaktes liggen.

3. Of deze: ‘Dat is niks voor mij’

Nog zo’n lame excuse: ‘Dat is niks voor mij’ oftewel, waarmee je eigenlijk zegt: ‘Ik ontwikkel me liever niet’. Alleen, niks is ‘wat voor jou’ voordat je het probeert. En wie weet verras je jezelf! (Grote kans 😉 )

Via Giphy

4. Je zelfbeeld laten bepalen hoe je leeft

Hoeveel mensen wonen wel niet in een huis dat ze stom vinden, hebben een baan die ze de keel uithangt en gaan om met mensen die ze eigenlijk maar airheads vinden? Alleen omdat ze dan kunnen zeggen dat ze in een mooie wijk wonen, met -daar is ie weer- de dikke auto voor de deur en hun vrienden dan kunnen horen verzuchten: ‘Had ik hun leven maar’. Ik gooi weer even die opmerking over die zes plankjes erin (zie punt 1).

5. Niks aan je zorgen doen

Vind je iets spannend of maak je je er zorgen om, pak het dan meteen aan. Daarmee verlaag je je stresslevels en je slaapt ook meteen beter. Beter dat dan wachten tot de boel in elkaar dondert- dat is een hoop meer opruimen.

Via Giphy

6. Wachten tot succes naar je toekomt

Leer om succes naar je toe te trekken i.p.v. af te wachten tot het zich aandient. Het is heel makkelijk om alles en iedereen de schuld te geven van het feit dat je nog niet zo succesvol bent als je zou willen. Dat heet externaliseren- de schuld buiten je jezelf zoeken. Dat komt omdat het r•tespannend is om buiten je comfortzone te stappen- het is makkelijker om excuses te zoeken en te blijven waar je bent. Vergeet alleen niet dat die comfortzone ook een soort gouden kooi is- het leven en jouw ontwikkeling begint pas outside of it.

7. Goedbedoeld advies negeren

Vraag je mensen om advies, maak er dan geen gewoonte van om dat advies dan vervolgens te negeren. Niks is zo irritant als telkens hetzelfde gesprek te (moeten) voeren met die ene vriend die telkens hetzelfde aankaart, uren van je tijd vraagt (en drie liter bier) en vervolgens niks met je advies doet. Daar zijn genoeg vriendschappen op stukgelopen- just saying.

Gebaseerd op een artikel uit Inc. 

5 thoughts on “7 Vreselijke Gewoontes Die Je Beter Nu Kunt Droppen”

  1. Trackback: CI CD
  2. Trackback: Bugera V55HD manuals
  3. Trackback: nằm mơ thấy ốc đánh con gì
  4. Trackback: We are a reliable wholesale energy drink distributor
  5. Trackback: elo job valorant

Comments are closed.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +