De Powernap Als Hack Voor Dat Extra Beetje Studeren- Beats Cafein Anytime

Browse By

Ok, een deel van je toetsen zit erop, maar so many more to go- je valt al in coma als je eraan denkt: er moet nog zoveel gebeuren, maar er zitten helaas maar zoveel uren in een dag. Wat als je je hersenen kon doen geloven dat er dus  wel extra tijd in een dag gepropt kan worden? Die kop koffie en dat energydrankje won’t do the trick- geloof me- maar een powernap van 20 minuten daarentegen wel!

Ik zwoer erbij toen ik studeerde: 20 minuten tukken en ik kon weer hop de kroeg in! Of nog een paar uur extra effectief studeren als ik tentamens had. Het verschil tussen een energydrankje en die powernap was enorm. Zodra ik weer wakker werd uit m’n powernap, had ik het gevoel alsof m’n hersenen gereset waren ofzo, heel gek. Van dat energy drankje kreeg ik even wat meer energie, waarna ik wegzonk in een dikke vette sugar crash: bleeeh.

Bron: Giphy

NBA-spelers (basketbal) en NASA- researchers (space!) doen niet anders. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen, dat die twintig minuten rust er namelijk voor zorgen dat je alerter bent, creatiever en  betere prestaties levert. Zeker op wedstrijddagen nappen NBA-spelers dus regelmatig; is voor hen heel normaal.

Het beste tijdstip om te nappen

Uiteraard is er voor alles een time and a place: je kan moeilijk tijdens je les Economie je powernap claimen en 20 minuten ‘uit gaan’. Wil je weten wat voor jou het ULTIEME powernap tijdstip is, klik dan hier! Je kan op deze pagina het tijdstip invullen dat je bent opgestaan en het systeem rekent dan voor je uit wat jou hét perfecte moment is.

Bron: Giphy

De duur van je powernap

Ik heb het tot nu toe over een powernap van 20 minuten gehad, maar je kan er ook voor kiezen om een langere versie te doen. Het ligt eraan wat je wilt bereiken. Intermediair zegt dat als je een nieuwe dosis alertheid nodig hebt, 10 tot 20 minuten volstaat. Zet ook echt je wekker (!!), want na 20 minuten kom je in een ander slaapstadium waardoor je dan weer het risico loopt om super groggy wakker te worden- heb je nog niks aan.

Wil je dingen beter onthouden (oftewel feiten/ definities/etc. voor die toets morgen) dan moet je een uur in je schema inruimen. Klinkt als veel, maar nogmaals: studeren als je moe bent heeft NUL zin. En dat energy drankje helpt je ook voor geen meter. Beter een uur van je tijd ‘opofferen’ om je hersens te resetten, zodat je niet alleen nog even door kan leren, maar die zooi ook daadwerkelijk tot morgen kan onthouden! Nadeel van dit dutje is dat wel wat slaperiger van wakker wordt; maar goed, de voordelen wegen zwaarder, toch!?

Bron: Intermediair

Hoe dan?

Heel simpel: zoek een rustige plek op die het meest lijkt op een comfortabel bed (of beter, ga gewoon IN je bed liggen, maar als je niet thuis bent, zoek dan een alternatief). Zet je wekker op 20 of 60 minuten- nogmaals niet vergeten, want je snapt nu dat die strikte tijden essentieel zijn voor de juiste uitwerking van je powernap. Ogen dicht en tukken maar. En als die wekker gaat: ook echt wakker worden- no snoozing allowed!

Succes met de rest van je toetsweek!

 

11 thoughts on “De Powernap Als Hack Voor Dat Extra Beetje Studeren- Beats Cafein Anytime”

 1. Trackback: dumps with pin shop
 2. Trackback: wigs
 3. Trackback: digital transformation consultants
 4. Trackback: mơ thấy voi
 5. Trackback: Full Article
 6. Trackback: Regression testing
 7. Trackback: Harold Jahn
 8. Trackback: cheap wigs
 9. Trackback: 토토
 10. Trackback: nằm mơ thấy nấu ăn
 11. Trackback: banca doi thuong

Comments are closed.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +