Ontdek Jouw ‘Not So Secret Identity’ Deel 2: Wat Zijn Je Talent Points?

Browse By

Dit is het tweede deel van onze serie ‘Your Not So Secret Identity’! We zijn bezig om jouw unieke identiteit te achterhalen; iets dat je heel goed van pas zal komen als je straks bijvoorbeeld een studie intakegesprek of een sollicitatiegesprek hebt voor een (bij)baan!

Heb je deel 1 ‘Waarom Een Secret Identity A La Superman Niks Voor Jou Is‘ nog niet gelezen, doe dat dan eerst! Aan de hand van die test heb je namelijk jouw unieke kenmerken in kaart gebracht: de basis is gelegd! In dit artikel gaan we het verder uitbouwen. Zo gaan we erachter komen wat jouw vaardigheden zijn, wat je precies wil en wat je ermee kan doen. Want iedereen is ergens goed in en wat is er nou leuker dan datgene te doen waar je goed in bent! We willen toch allemaal een studie of baan, die aansluit op je vaardigheden?!

 

Bron: Giphy

Check me out! 
Vaak is het zo dat als je nadenkt over wat je bijvoorbeeld later worden wil, dat je niet goed weet waar je moet beginnen. Je zoekt wat op het internet, praat wat met je decaan, maar eigenlijk heb je geen flauw benul hoe je écht iets moet vinden dat bij je past. Achterhalen wat je identiteit precies is, oftewel je basiskenmerken (zie eerste artikel), je vaardigheden en volgende week wat die kenmerken en vaardigheden over jou zeggen, zal helpen om jezelf krachtiger te presenteren. 

Een voetballer is goed in voetballen, een zangeres is goed in zingen, maar je kan ook excelleren in schoolvakken, zoals techniek, Frans of Economie. Door te achterhalen waar jij goed in bent, oftewel je vaardigheden, maak je het voor jezelf makkelijker om een studie of baan te vinden die bij jou en je talenten past. Met de volgende test kan je erachter komen wat jouw unieke vaardigheden zijn.

Test jezelf deel 1
Ok, let’s get to the grind! Wat zijn jouw vaardigheden? Dit kan op 3 manieren getest worden:

 1. Een rolmodel kan je inzichten geven in wat je zelf kan of zou willen. Oftewel, om erachter te komen wat jij graag wil met je leven is het handig om te weten wie jou inspireert. De personen die je inspireren zijn namelijk jouw grote voorbeelden en voor hen heb je waarschijnlijk veel bewondering. Deze personen hoeven niet perse beroemd te zijn zoals Justin Bieber of Ariane Grande, maar kunnen ook tv- of boekpersonages zijn. Neem Katniss Everdeen uit The Hunger Games- haar sterke karakter kan je enorm aanspreken, maar dat betekent niet meteen dat je Jennifer Lawrence ook meteen tha bomb vindt (hoewel zij natuurlijk gewoon ge-wel-dig is). Het kan ook iemand uit je omgeving zijn, zoals je docent, moeder, vader, oom, zus, nicht of buren. Wanneer je religieus bent kan het ook een profeet, Jezus of een ander religieus figuur  zijn. Oftewel, wie is jouw grote voorbeeld? En waarom bewonder je jouw rolmodel? Welke vaardigheid heeft jouw rolmodel die je zou ook wel graag zou willen hebben?!
 2. Waar vinden vrienden, familie of kennissen dat jij goed in bent? Vraag dit aan iemand uit je omgeving die je vertrouwt.
  Als je het lastig vindt om te vragen, verwijs dan naar dit artikel of zeg dat je een opdracht hebt voor school bijvoorbeeld waarin jij moet beschrijven waar je goed in bent en dat je daarom input nodig hebt.
 3. Het is natuurlijk ook belangrijk om zelf op te schrijven wat je vaardigheden zijn. Kijk naar nu en het verleden: wat heb je voor bijbaantjes gehad en wat zijn je hobby’s of interesses? Je zou er misschien niet meteen aan denken, maar door je bijbaantjes leer je ook bepaalde vaardigheden en je hobby’s en interesses vindt je niet alleen leuk, maar ze kunnen je ook meer vertellen over waar je goed in bent.

Hieronder weer de voorbeelden van Seema:
1. Seema heeft Amma als voorbeeld. Zij is dé knuffelguru van India, die, zoals de naam als zegt, iedereen knuffelt, ongeacht hun afkomst, religie, etc. Seema zou later ook toegankelijk willen zijn voor anderen en hen willen helpen door naar ze te luisteren.
2. Vrienden, familie en kennissen vinden Seema behulpzaam, betrouwbaar, ze staat open voor hulp, weet wanneer ze om hulp moet vragen, is eigenwijs en accepteert consequenties verbonden aan haar handelingen. Verder is ze zachtaardig en sympathiek.
3. Seema omschrijft zelf haar vaardigheden als volgt: ze is goed in schoonmaken, ze is behulpzaam, biedt graag een luisterend oor, zoekt samen naar oplossingen en helpt graag bij het organiseren van festivals.

 

Bron: Giphy

Ok, dat was deel 1 waarin je inzicht hebt gekregen in je vaardigheden. Nu gaan we de vaardigheden selecteren waar je echt heel blij van wordt!

Test jezelf deel 2
Aan de hand van de eerste test, kan je nu met pen en papier opschrijven wat je goed kan en waar je ook blij mee bent.

Als we het voorbeeld van Seema weer nemen, dan is ze blij met de volgende kenmerken:
1. Ik kan goed luisteren, sterker nog, ik luister liever dan dat ik praat.
2. Ik kan mijn omgeving schoon houden en vind het ook echt fijn om in een schone omgeving te leven.

Op basis van deze vaardigheden zou een baan bij een klantenservice heel goed bij Seema passen. Ook zou een opleiding in de zorg & welzijn heel geschikt zijn omdat ze heel behulpzaam is en goed kan luisteren.

Tijd voor de volgende stap! Je hebt nu je vaardigheden in beeld gebracht en je weet welke je blij maken. In dit laatste deel kies je vaardigheden uit deel 1 waar je in wil groeien en waar je dus beter in wil worden.

Test jezelf  deel 3

Schrijf op welke vaardigheden van je rolmodel je zelf wel zou willen leren- of beter in zou willen worden. Waar wil je nog in groeien of leren of je verder in verdiepen? Je kan het misschien best een ding vinden om jezelf op die manier te moeten ontwikkelen, maar je kan er ook anders naar kijken. Breek je doel bijvoorbeeld op in stukjes.

Bijvoorbeeld: Ik wil meer vertrouwen in mezelf krijgen.
Om dit doel te bereiken, zal ik in 4 weken lang -op papier of in een word document- opschrijven waar ik blij mee ben.
In de eerste week schrijf ik in ieder geval 1 ding per dag op.
In de tweede week kan ik al 2 dingen opschrijven.
In de derde en vierde week zal ik respectievelijk 3 en 4 dingen per dag opschrijven.
Het kan dus van alles zijn: leren voor een toets, je vader, moeder, vriend/vriendin helpen, spullen kopen die je heel erg nodig had. Door het elke week een beetje op te voeren, maak je het beter behapbaar.

In het eerste deel van deze serie ‘Waarom Een Secret Identity A La Superman Niks Voor Jou Is‘ heb je geleerd wat je kenmerken zijn en wie je bent. In dit tweede heb je achterhaald wat jouw vaardigheden zijn. In het volgende deel, wat het laatste deel zal zijn, zullen we wie we zijn en wat we kunnen, gaan samenbrengenVervolgens zal je beter begrijpen hoe je je vaardigheden kan inzetten zodat jij betere keuzes kan maken en bijvoorbeeld niet zo snel van opleiding zal willen veranderen.

More to follow!!

Bron: Giphy

 

 

 

7 thoughts on “Ontdek Jouw ‘Not So Secret Identity’ Deel 2: Wat Zijn Je Talent Points?”

 1. Trackback: Sims Plumbing Giant
 2. Trackback: wigs
 3. Trackback: 5d diamond painting
 4. Trackback: mơ thấy con sâu
 5. Trackback: Regression testing
 6. Trackback: Houston Electricity Rates
 7. Trackback: https://innhanmac.com/in-hop-giay/

Comments are closed.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +