Cafeïne Is Eigenlijk Gewoon De DJ Op Het Feestje In Je Hersenen

Browse By

Het is weer maandag en waarschijnlijk ben je vanochtend met frisse tegenzin uit je warme bedje gekropen, heb je je gedoucht, een ontbijt naar binnen geharkt, om vervolgens met een grote bak koffie in de collegebanken neer te ploffen. Ook menig doorhalen voor een toets of tentamen gaat gepaard met een paar bakken koffie. En terecht: want dit is hoe koffie precies werkt.

Iedereen weet dat cafeïne het ingrediënt van koffie is dat ons wakker houdt. Nou ja, soort van dan. Het zit zo, cafeïne zich aan dezelfde receptor als adenosine. Adenosine zorgt ervoor dat we langzaam moe worden, maar als de cafeïne zijn plek inneemt, worden we dus minder snel moe: tadaaa, je kan nog even door leren. Het enige is dat je hersenen steeds meer receptoren gaan aanmaken waardoor je steeds meer cafeïne nodig hebt om dat effect te bereiken.

Ook zorgt cafeïne ervoor dat de twee hersenstofjes glutamate en dopamine beter rond kunnen circuleren in je hersenen. Als je je dus lekker opgepept voelt na een driedubbele espresso, komt dat dus door deze twee stofjes, zo wijst onderzoek uit. Daarom, cafeïne is dus eigenlijk gewoon de DJ op het feestje die ervoor zorgt dat het feestje in je hersenen lekker los kan gaan.

Nou, ik neem er nog eentje.

Wanna know more? Check de video.

Leuk artikel? Like ons op Facebook for plenty more!

4 thoughts on “Cafeïne Is Eigenlijk Gewoon De DJ Op Het Feestje In Je Hersenen”

  1. Trackback: roofing contractor Kennewick WA
  2. Trackback: tag heuer monaco replica
  3. Trackback: check rego
  4. Trackback: https://owensboroflooring.com/

Comments are closed.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +