Al Je (Huis)Werk Gedaan Krijgen In 20% Van Je Tijd

Browse By

Ken je het Pareto Principe, ook wel de 80/20 regel genoemd? Het uitgangspunt van deze regel is 80% van de uitkomsten uit activiteiten gedaan krijgen in 20% van je beschikbare tijd. Met andere woorden: 80% van je (huis)werk doen in maar 20% van de tijd!

Vilfredo Pareto was een Italiaanse econoom die ontdekte dat ongeveer 80% van de erwten in zijn tuin geproduceerd werden door 20% van de planten. Deze verhouding heeft hij verder onderzocht in allerlei andere situaties en ook daar heeft hij geobserveerd dat de 80:20 verhouding opgaat. Zo heeft hij onder meer ontdekt dat ongeveer 80% van het land in bezit was door min of meer 20% van de bevolking.

Pareto in de praktijk

Hoe kan je uiteindelijk dit principe toepassen in je (huis)werk?

  1. Analyse: ontdek wat kan vallen binnen deze 80% van je (huis)werk. Dit kan zijn de 80% in hoeveelheid werk, maar kan ook bijvoorbeeld 80% in de gewenste uitkomsten zijn.
  2. Schrappen: Bepaal de ‘ruis’activiteiten die niet bijdragen aan die 80%.
  3. Change: Laat deze ‘ruis’activiteiten zoveel mogelijk links liggen, hou je focus op activiteiten ter ondersteuning van de 80% resultaten. Voel je de behoefte om alles perfect af te willen maken? Loslaten die handel! Het draagt niet bij!

Uiteindelijk zijn het simpele stappen, die niet altijd even gemakkelijk uit te voeren zijn. Het vereist een scherpe analyse van je activiteiten, duidelijkheid in de gewenste 80% van de uitkomsten en verandering in je denkpatroon wat weer uitwerking heeft op je doen en laten.

Klik op het YouTube filmpje hieronder voor een crash course in het Pareto Principe!

Oh en like ons op Facebook 😉

 

 

7 thoughts on “Al Je (Huis)Werk Gedaan Krijgen In 20% Van Je Tijd”

  1. Trackback: Auto Glass Anytime North Miami FL
  2. Trackback: Yamaha CRX-N560D manuals
  3. Trackback: Delta 422061 manuals
  4. Trackback: bank of montreal online
  5. Trackback: ตู้แปลภาษา
  6. Trackback: buy cc dumps
  7. Trackback: Regression Testing

Comments are closed.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +