7 CV Tips Die Je Gaan Helpen Om Die Stage Te Landen

Browse By

Misschien niet echt het moment om na te denken over je volgende stage, maar het is toch geen gek idee om alvast je cv onder handen te nemen. Grote recruitmentbedrijven zeggen dat zelfs in deze LinkedIn-tijden, een goed cv absolute noodzaak is. En dit is waar je op moet letten.

1. Je hebt veel meer ervaring dan je denkt

Misschien denk je dat gezien je leeftijd weinig op je cv kunt zetten, maar daar moet je gewoon slim over nadenken! Allereerst, de persoon bij wie je gaat solliciteren, is zich bewust van je leeftijd en realiseert zich dat je onmogelijk veel werkervaring kunt hebben opgedaan. Je gaat tenslotte 60% van je tijd naar school, bent daarna druk met huiswerk, gaat ook nog naar training en ’s avonds volg je een programmeercursus.

Guess what: dan doe je onbewust al heel veel dat het vermelden waard is! Die cursus moet je bijvoorbeeld echt op je cv zetten; het lijkt misschien niks, maar dat certificaat is heel veel waard! En mocht je in de voetbalkantine achter de bar staan, is dat ook belangrijk om te vermelden. Het geeft aan dat je dienstverlenend bent ingesteld- en laat dat nou net nodig zijn voor een baan in de horeca.

Waar ze dus naar kijken, is hoe je je tijd buiten school hebt besteed. Heb je gamend op de bank gezeten of heb je je vrije middag besteed aan vrijwilligerswerk bij het plaatselijke dierenasiel? Het is misschien niet heel cool om op school te zeggen dat je vrijdagmiddag truien breit met bejaarden, maar als je je cv opstelt, dank je God op je blote knieën dat je jezelf er elke week naartoe hebt gesleept. Zwerfkatten verzorgen en truien breien met bejaarden doen het namelijk heel goed bij toekomstige werkgevers.

2. Loos de cliché buzzwords

‘Flexibel’, ‘teamplayer’, ‘proactief’, ‘oplossingsgericht’: ik zie een werkgever al met zijn ogen rollen als hij voor de zoveelste keer deze buzzwords voorgeschoteld krijgt. Wees concreet. Laat bijvoorbeeld zien dat je een echte leider bent door woorden als ‘structureren’, ‘bewerken’, ‘beheren’ of ‘verbeteren’ te gebruiken.

Via: Giphy

3. Breng stages in een aparte sectie onder

Je wil natuurlijk de aandacht vestigen op de meest relevante banen op je cv. Mocht je al een te gekke stage hebben gevolgd, maar verder alleen maar parttime banen hebben gehad, die niks met dit specifieke werkgebied te maken hebben, dan zit je dus met een probleem. Die fantastische stage verzuipt dan in een poel aan minder relevant werk.

Daarom, creëer een aparte sectie waarin je je stage(s) zet en plaats die boven je werkervaring. Daarmee voorkom je ook dat je potentiële werkgever je banen en stages door elkaar haalt en denkt dat je verschillende banen per jaar hebt gehad- dat kan hij/ zij als negatief bestempelen.

4. Schrijf een persoonlijk profiel

Een persoonlijk profiel is jouw manier om je voor te stellen aan je toekomstig werkgever. Maak het niet te lang, vier á zeven regels is genoeg. Schrijf op wie je bent, waar je goed in bent en waar je naar op zoek bent. Kijk ook hier uit met clichés en maak er echt een verhaaltje van; kom niet aan met alleen maar kernwoorden als ‘ambitieus’, ‘creatief’ en ‘enthousiast’. Kijk hier voor meer informatie over het schrijven van een persoonlijk profiel.

5. Weet aan wie je schrijft

Als je gaat voor een stage als graphic designer, dan mag je taal best wat vlotter zijn dan als je een stage zoekt bij Shell- een vrij traditioneel bedrijf. Ook kan je als graphic designer natuurlijk all out gaan qua design van je cv- flashy kleuren, abstracte layout, doe er alles aan om je te onderscheiden van de rest. Laat zien dat je uniek bent! Dat cv voor Shell hou je daarentegen lekker simpel en to the point. Zinnen als ‘check hier m’n portfolio’ zullen namelijk minder gewaardeerd worden.

 

Bron: Buzzfeed

6. Maak een LinkedIn-profiel aan

Als je er nog niet een hebt, dan is het hoog tijd om ook een LinkedIn-profiel aan te maken. CV’s zijn nummer 1- zo belangrijk, maar er wordt door recruiters ook steeds meer gebruikt gemaakt van LinkedIn om nieuw talent te vinden. Het zou dus zonde zijn als jouw skillset niet wordt gevonden.

7. Een follow up- email mag gewoon

Is het alweer een tijdje geleden sinds je je sollicitatie hebt verstuurd, dan mag je er best een follow up- email achteraan sturen. Even checken of ze alles goed hebben ontvangen; ik heb vaak genoeg meegemaakt dat het iemand helemaal ontschoten was om te reageren. Niet uit onwil, maar gewoon te druk.

Vervelend natuurlijk als je je sollicitatie bij een groot bedrijf via een geautomatiseerd systeem hebt verstuurd. In dat geval kan een beetje speurwerk geen kwaad; google het bedrijf en probeer iemand van de afdeling Human Resources (HR) te vinden aan wie je je email kunt richten. Echt helemaal prima om te doen; het laat zien dat je van aanpakken weet!

Wil je meer praktische tips over hoe je een cv opstelt, lees dan ‘Hoe Maak Ik Een CV?

 

Interessante info? Like us on Facebook voor meer!

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op Teen Vogue en is geschreven door Mandi Woodruff. Er zijn, behalve de vertaling, enkele aanpassingen doorgevoerd om het geschikt te maken voor de Nederlandse markt.

11 thoughts on “7 CV Tips Die Je Gaan Helpen Om Die Stage Te Landen”

 1. Trackback: design your own cornhole
 2. Trackback: human hair wigs
 3. Trackback: làm gì khi người yêu cũ muốn quay lại
 4. Trackback: semi solid love doll
 5. Trackback: kids swimming
 6. Trackback: 안전놀이터
 7. Trackback: replica watches
 8. Trackback: agile DevOps
 9. Trackback: đánh bài online đổi thưởng
 10. Trackback: Intelligent Automation
 11. Trackback: mơ đánh vợ

Comments are closed.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +