5 Email Tips Die Je Helpen Om Die Baan Of Stage Te Krijgen

Browse By

Het kan best spannend zijn om die HR Manager van je favoriete bedrijf te moeten mailen. Het is niet dat ze niks te doen hebben en jouw email is waarschijnlijk een van de 275 die ze op een dag ontvangen. Of je nou op jacht bent naar je eerste baan of die geweldige zomerstage, deze tips gaan je helpen om in ieder geval een reactie te krijgen.

1. Vermijd de middaguren

Misschien weet je het nog niet, maar vier uur ‘s middags is zo ongeveer het slechtste moment om een email te sturen. De meeste deadlines liggen op COB (close of business) oftewel om 17 uur, dus die email van jou om vier uur verdwijnt gegarandeerd in de krochten van de HR manager’s inbox. Als je daarentegen om 22:20 uur een mailtje verstuurd, kom je hoger in de inbox; grote kans dat er dan wel even snel gereageerd wordt. Daarnaast is de kans groot dat hij of zij nog aan het werk is en zich wel kan verplaatsen in jouw late night hustling- wat nou kantoortijden? P.s.: maandag en vrijdag zijn geen goede dagen om te mailen; pak dan de dinsdag, want dat is dag dat we allemaal het meest productief zijn.

Via Giphy

2. Vind het juiste mailadres

Speur even het internet af op zoek naar een persoonlijk mailadres van de persoon die je probeert te bereiken. Vaak zijn recruiters en HR mensen behoorlijk actief op social media, dus struin hun profielen af op zoek naar hun mailadres. Beter dat dan dat je in zo’n info@ inbox belandt..

3. Shine, van subject line tot laatste zin

Je hele verhaal moet kraakhelder zijn- investeer dus ook tijd in het schrijven van het juist onderwerp. Die paar woorden zijn het allereerste dat de ander in zijn/haar inbox zal zien, so you better stand out! Een mail met ‘Sollicitatie’ als onderwerp zal hoogstwaarschijnlijk minder snel geopend worden; dit is natuurlijk wel afhankelijk van het type bedrijf dat je aanschrijft. Denk ook na over je laatste zin- “ik wacht uw reactie af” is er een die ze zeker al 10 keer voorbij hebben zien komen die dag.

Via Giphy

4. Kort maar krachtig

Zorg ervoor dat je weet waarom je het bedrijf zo tof vindt en schrijf dat op! Doe je huiswerk: kijk of je de laatste nieuwtjes over het bedrijf kunt vinden, die je aan kan halen in de email. Dat laat zien dat je écht interesse toont en dat je bereidt bent om net dat beetje extra te doen om die baan of stage te landen. En heb je een gemeenschappelijke vriend of kennis: noem die persoon dan ook! Het liefst al in de subject line; dan openen ze je mail sowieso even.

5. Vergeet de follow up niet

Heb je na een week nog niks gehoord, twijfel dan niet en stuur gewoon nog een mailtje. Maak een korte samenvatting van je eerste email en zeg dat je beschikbaar bent voor het beantwoorden van eventuele vragen. Het laat zien dat je enthousiast bent over de baan en je mailtje komt daarmee weer boven in iemands inbox te staan. Je kunt ook de telefoon oppakken en even bellen. Hoe je het best zo’n telefoongesprek aan kunt gaan, lees je hier: Op Stage- Of Banenjacht?! Nou Dat Begint Bij Een Goed Telefoongesprek.

Weet dat als je je cv bijvoegt er maar gemiddeld zo’n tien seconden naar wordt gekeken: Dit Is Dus Hoe Werkgevers Naar Je CV Kijken- Shocking. Het is dus key dat je je cv goed opmaakt! Geloof me, hij verdwijnt in no-time in de prullenbak als je er geen aandacht aan hebt besteedt. In Hoe Maak Ik Een CV leggen we je stap voor stap uit hoe je een goed cv opstelt. Heb je er al een, maar wil je ‘m nog even finetunen, dan kun je beter 7 CV Tips Die Je Gaan Helpen Om Die Stage Te Landen even lezen!

Het allerbelangrijkste is om te laten zien dat je de baan of stage écht wilt! Neem een voorbeeld aan Jake Sirianni, die echt de beste sollicitatie EVER heeft ingestuurd aan Jimmy Fallon:

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op Teen Vogue en is geschreven door Karin Eldor. Er zijn, behalve de vertaling, enkele aanpassingen doorgevoerd om het geschikt te maken voor de Nederlandse markt.

7 thoughts on “5 Email Tips Die Je Helpen Om Die Baan Of Stage Te Krijgen”

  1. Trackback: codeless automation testing tools
  2. Trackback: Samsung GT-S8000 manuals
  3. Trackback: sex with blow up doll fuck wholesale
  4. Trackback: Business Process Automation Development Canada
  5. Trackback: Bil som skrotas i Göteborg
  6. Trackback: nằm mơ thấy gãy răng chảy máu
  7. Trackback: bodybuilder

Comments are closed.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +