True? Je Gaat Blijkbaar Eerder Dood Van Zitten Dan Van Roken

Browse By

FACEBOOK
TWITTER
GOOGLE
http://www.futurerebelz.com/healthandscience/je-gaat-blijkbaar-eerder-dood-van-zitten-dan-van-roken/
LINKEDIN
SHARE

Je kan geen sigarettenpakje meer kopen zonder een foto van zwarte, weggeteerde longen erop. En bij elke peuk die je opsteekt, is er wel iemand die roept: that shit’ll kill you! Beetje gek dat niemand zoiets zegt als je op school urenlang op een stoel moet stil zitten. Want er is een onderzoeker die zegt dat je van zitten nog eerder doorgaat dan van roken. 

De Amerikaanse arts James Levine zei in 2014 tegen de Los Angeles Times dat zitten gevaarlijker is dan roken, het meer mensen doodt dan HIV en verraderlijker is dan parachute springen. “We zitten onszelf dood.” Zit je achter een bureau, dan verbrand je amper calorieën. Sport je daarnaast ook niet, dan ben je helemaal de sjaak. Wil je niet voor je tijd doodgaan, dan zou je dus elke 30 minuten even moeten bewegen. *Spoiler alert* Dat redden we op school niet eens!

Via Giphy

Die leraar ziet je aankomen

Het verschil met roken? Roken verpest je gezondheid blijvend. Schade die teveel zitten aanbrengt, is wel te herstellen. Moet je alleen wel je game console voor een uur kunnen laten liggen, want zoveel moet je eigenlijk bewegen op een dag. Red je dat niet, dan dus elke 30 minuten even 5 minuten rondlopen. Yea, good luck with that at school: “Sorry, meneer, maar ik moet even 5 minuten door de gangen strollen, zodat ik niet eerder doodga.”

Via Giphy

Even alle feiten op een rijtje

Maar goed, let’s get real here for a moment: cijfers van het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) laten zien dat zware rokers (meer dan 20 peuken per dag) gemiddeld 13 jaar korter leven dan niet-rokers. ‘Zit’ je meer dan zes uur per dag, dan ga je ‘maar’ een paar jaar eerder dood. Hangt natuurlijk wel weer samen met hoe je je leven leeft: zit je ‘s avonds ook alleen maar op de bank? Dan snoept dat nog een jaartje weg. En game je de nachten weg? Dan kan je nog wat meer levenstijd inleveren. Up to you to decide.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +
Yes No