Zo Was Het Om 24 Uur Lang Niet Te Mogen Praten En Alleen Maar Te Appen

Browse By

De combinatieklas 3 havo- 3vwo van de Thorbecke Scholengemeenschap in Zwolle heeft meegedaan aan een experiment van 3FM- Tussenuur. Maar liefst 24 uur lang mochten de leerlingen met niemand praten, niemand aankijken of aanraken en alleen maar appen. En dat bleek een stuk moeilijker- en saaier!- dan gedacht.

Uit allerlei onderzoeken kwam naar voren dat jongeren een probleem zeggen te hebben met spontaan reageren op situaties in de werkelijkheid. Oftewel, ze voelen zich meer op hun gemak om online te reageren. Ook zouden jongeren moeite hebben om oogcontact te maken- ze praten liever vanachter hun telefoon. De onderzoekers vroegen zich dan ook af: zouden jongeren zich niet veel liever gewoon helemaal terugtrekken uit de gewone wereld en alleen nog maar online willen leven?

Via Giphy

Sommigen werden er stikchagrijnig van

De combinatieklas 3 havo- 3 vwo wilde -deels- wel al proefkonijn dienen, maar het experiment bleek een stuk lastiger dan de leerlingen hadden verwacht. Appen gaat tenslotte een stuk langzamer en als je vrienden gezellig aan het kletsen zijn, dan is het echt niet leuk om telkens via de app te moeten reageren. Sommigen werden er chagrijnig van en weer anderen misten het oogcontact. De rest vond het gewoon oersaai. Als mens mis je toch het onderling contact- we zijn duidelijk niet gemaakt om alleen maar online te leven en te functioneren.

 

Tijdens de pauzes was het opvallend dat de andere leerlingen van de school zich bogen over hun mobieltjes, terwijl de deelnemers aan het experiment zich stiekem afzonderden en in groepjes met elkaar ging fluisteren. Uit het zicht van de leiders van het experiment natuurlijk. Toen de 24 uur erop zaten, gaven alle leerlingen aan dat ze het een leuk experiment vonden, maar nooit meer vrijwillig een dag alleen online zouden willen zijn.

Wanna know more?

Wil je alle uitkomsten van het onderzoek lezen, ga dan naar de site van Frankwatching.

Je kan ook hieronder de video van 3FM- Tussenuur bekijken:

7 thoughts on “Zo Was Het Om 24 Uur Lang Niet Te Mogen Praten En Alleen Maar Te Appen”

  1. Trackback: pendaftaran sipir penjara
  2. Trackback: فيسبوك تسجيل الدخول
  3. Trackback: https://www.mycatsupplystation.com
  4. Trackback: Sony Car battery chargers manuals
  5. Trackback: linzhi phoenix
  6. Trackback: 토토
  7. Trackback: Azure Devops

Comments are closed.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +