Wurgcontract Dat Je Uitsluit Van Eindexamen Mag Niet!

Browse By

Deze week kwam aan het licht dat sommige leerlingen een contract onder hun neus geduwd kregen waarmee hun school hen kon uitsluiten van deelname aan het centraal eindexamen. Dat mag dus niet! Als jij hier ooit mee te maken krijgt: die contracten zijn absoluut niet rechtsgeldig en je school kan je dus ook niet dwingen om er één te ondertekenen!

Maar liefst zeven scholen hebben de afgelopen twee jaar diverse leerlingen (en hun ouders) gedwongen om een overeenkomst te ondertekenen waarin eisen werden gesteld aan hun resultaten en gedrag. Spijbelden ze teveel of haalden ze teveel onvoldoendes, dan zouden ze niet meer mee mogen doen met het centraal eindexamen. Een slim trucje dat de scholen waarschijnlijk inzetten om hun slagingspercentage op te krikken. De scholen zeggen op hun beurt dat het bedoeld is om de leerlingen te stimuleren om beter hun best te doen. De waarheid ligt waarschijnlijk ergens in het midden.

Bron: Giphy

Als jij met zo’n contract te maken krijgt, weet dan dat NIEMAND op basis van slechte resultaten mag worden uitgesloten van het centraal eindexamen! Neem in dat geval dan ook contact op met LAKS (Landelijk Aktie Commitee Scholieren) op telefoonnummer 020-5244060 of per email info@laks.nl. Je kunt ook contact opnemen met Ouders & Onderwijs. Hun informatiepunt is bereikbaar via 0800-5010 of per email: vraag@oudersonderwijs.nl

Uit: De Volkskrant

8 thoughts on “Wurgcontract Dat Je Uitsluit Van Eindexamen Mag Niet!”

  1. Trackback: cheap wigs
  2. Trackback: wigs
  3. Trackback: Digital transformation
  4. Trackback: mơ thấy xem bói
  5. Trackback: fake rolex cellini
  6. Trackback: replica watch
  7. Trackback: 망가캣
  8. Trackback: dump shop cc

Comments are closed.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +