Waarom Je NU Wonder Woman Moet Gaan Zien

Browse By

Misschien niet echt een onderwerp dat je snel op Future Rebelz zult tegenkomen, maar dit is niet zomaar een filmrecensie: dit is het begin van een movement. Niet alleen is Wonder Woman de eerste action-herofilm met een vrouw in de hoofdrol éver, hij is ook nog geregisseerd door een vrouw. Daarnaast worden vrouwen eens niet als lustobjecten neergezet, maar maakt een rimpel meer of minder geen zak uit. En het publiek smult ervan!

We zijn gewend om mannen als superhelden over het filmdoek te zien vliegen- Thor en z’n donderhamer, Spiderman met z’n spinnerag en Iron Man met z’n supersonische vliegpak. They’re here to save the world en de vrouwen in die films zijn er eigenlijk alleen maar om gered te worden. Oh ja, en om mooi te zijn.

Wie wil nou een vrouw in de hoofdrol?!

Gek genoeg lag er wel al 76 jaar een vrouwelijke superheld stof te happen ergens op zolder, genaamd Wonder Woman. Maar ja, welke filmmaatschappij wilde daar nou z’n handen aan branden? “Dat wilde het publiek toch niet zien?!”, dachten ze. De afgelopen jaren zijn ze daar langzaam van aan het terugkomen. Vrouwen in de hoofdrol blijken best een succesformule. Zo heb je  The Hunger Games, Bridesmaids, Trainwreck en Lucy: allemaal kaskrakers. En tja, money is what makes the world go round, dus the men in charge dachten dat het wellicht weleens tijd kon zijn om ook Wonder Woman af te stoffen.

Via Giphy

Nog maar 1 vrouwelijke regisseur heeft ooit een Oscar gewonnen

“Laten we dan ook eens helemaal all out gaan”, moeten ze hebben gedacht, “en ook een vrouwelijke regisseur nemen”. De afgelopen jaren is daar namelijk ook nogal wat gedoe over: het feit dat alleen regisseur Kathryn Bigelow van The Hurt Lockers ooit een Oscar had gewonnen. Eén vrouwelijke regisseur in 89 Oscar- uitreikingen… Vrouwelijke acteurs worden ook nog eens minder betaald dan hun mannelijke tegenspelers en tja, dat zijn de dames nu wel eens zat.

Tom Cruise zal niet blij zijn

De studio’s gaan langzaam om en met succes. De film heeft wereldwijd in drie weken tijd al meer dan 600 miljoen euro opgebracht, iets waar bijvoorbeeld Tom Cruise en z’n The Mummy echt niet blij mee zijn. Die verliest het namelijk op het moment. Goed nieuws, regisseur Patty Jenkins is al bezig met het schrijven van de sequel- dus lang hoeven we waarschijnlijk niet te wachten op deel 2.

Als je deze film net zo goed vindt als de rest van de wereld, zorg dan dat je vrienden ook gaan. Hoe groter het succes, hoe meer kans dat vrouwen een rol van betekenis gaan spelen in de filmindustrie en je meer van dit soort films kunt gaan zien!

 

Gal over haar rol in Wonder Woman:

Wonder Women Made Wonder Woman

After 76 years, these wonder women bring Wonder Woman to the big screen TODAY 💥💥💥Why the film took so long to get made: http://r29.co/2qOMosY

Posted by Refinery29 on Friday, June 2, 2017

Oh en Gal Gadot is ook in real life een wonder woman: ze heeft nog extra scenes op moeten nemen toen ze al 5 maanden zwanger was mét een buikje. Gal: “On close-up I looked very much like Wonder Woman. On wide shots I looked very funny, like Wonder Woman pregnant with Kermit the Frog.” Hieronder vertelt ze er meer over:

Oh en als je je afvraagt of mannen deze film wel leuk gaan vinden, check dan deze kerel. A big fan:

16 thoughts on “Waarom Je NU Wonder Woman Moet Gaan Zien”

 1. Trackback: Best Roof Guy Surprise AZ
 2. Trackback: roofing company Burlington
 3. Trackback: human hair wigs
 4. Trackback: wigs for women
 5. Trackback: pop over to this web-site
 6. Trackback: wholesale natural looking african american wigs under $110
 7. Trackback: 안전공원
 8. Trackback: 토토사이트
 9. Trackback: replica watches
 10. Trackback: 토토
 11. Trackback: con bò cạp số mấy
 12. Trackback: tangerine business account sign in
 13. Trackback: live dealer casino malaysia
 14. Trackback: robotic automation testing
 15. Trackback: tình yêu kim ngưu
 16. Trackback: mơ thấy ve chó

Comments are closed.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +