Waarom Gamen Tijdens Je Sollicitatiegesprek Niet Alleen Cool Maar Ook Super Handig Is

Browse By

Tegenwoordig kan je zomaar gevraagd worden om tijdens je sollicitatieprocedure een ‘assessment’ te doen. Met zo’n ‘assessment’ krijgt je potentiële werkgever meer inzicht in je persoonlijkheid en je kunnen. Alleen, je moet niet verbaasd zijn als een van de onderdelen een game blijkt te zijn.

as·sess·ment (hetomeervoud: assessments1beoordeling van de geschiktheid van een sollicitant met behulp van psychologische tests, rollenspelen, gesprekken e.d.

Gamification is taking over te world. En dat vinden ook de Human Resource (HR)- afdelingen van grote bedrijven super handig. (Fyi: HR is de afdeling die jou aanneemt.) Niks geen saaie online assessments meer, waarbij je vakjes aan moet kruisen, maar gewoon proberen om op het juiste moment de raket op je scherm te lanceren of je weg te vinden in een doolhof. Jij kan lekker spelen en zij weten na afloop feilloos hoe je onder druk presteert en hoe vaak je die ene onmogelijke vraag probeert te beantwoorden. Je kan tenslotte wel zeggen dat je een doorzetter bent, maar zo’n game laat het ook meteen zien.

Via Giphy

You benefit as well

Je snapt dat bedrijven op deze manier veel beter inzicht krijgen in wie je bent en wat je kunt. Ondanks dat dat ergens ook wel creepy klinkt, kan het ook in je voordeel werken. Deloitte bijvoorbeeld, zorgt ervoor dat de privé-gegevens van nieuwe kandidaten niet door de HR-afdeling gezien kunnen worden. Je naam, je opleiding en je cijfers zijn even niet relevant: ze kijken aan de hand van gesprekken en assessments alleen maar naar wie je écht bent. Oftewel, je wordt niet gediscrimineerd en daarnaast weet je ook dat als jouw profiel aansluit op de eisen van een baan, die baan ook écht bij je past.

Tuurlijk, ze kunnen je gewoon aannemen omdat je een dik diploma hebt gehaald, maar dat betekent nog niet dat je die baan ook echt aankunt. Als er veel van je wordt gevraagd in een korte tijd en jij kan eigenlijk helemaal niet met druk omgaan, dan zijn jij en die job geen match. Jij wordt ongelukkig en zij ook. Beter is dat aan het begin al duidelijk en daar helpen die assessments bij. Voel je dus niet meteen afgewezen als je het niet wordt- grote kans dat een andere baan stukken beter bij je past!

Weer een goede reden om je game skills bij te schaven! (You’re welcome.)

 

Thumbnail Photo by Ugur Akdemir on Unsplash

2 thoughts on “Waarom Gamen Tijdens Je Sollicitatiegesprek Niet Alleen Cool Maar Ook Super Handig Is”

  1. Trackback: cornhole decals
  2. Trackback: dewaqq

Comments are closed.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +