Vanaf Nu Eérst Een Inkomenscheck Voordat Je Een Duur Telefoonabonnement Met Toestel Krijgt

Browse By

Telecombedrijven wisten het altijd mooi te verkopen, maar dat vette toestel heeft natuurlijk nooit ‘gewoon gratis’ bij je abonnement inbegrepen gezeten. Je sloot ‘gewoon’ een lening af ja, maar ja, dat stond natuurlijk niet zo leuk in de advertenties. Vanaf vandaag staat dat er wel bij. Een ‘all-in abonnement’ met een toestel van boven de €250,- is vanaf nu gewoon een ‘abonnement op afbetaling’- waar andere regels voor gelden.

Als jij vanaf vandaag dus een all-in abonnement wilt afsluiten, dan zul je moeten bewijzen dat je kredietwaardig bent. Kredietwaardig?! Wasda, hoor ik je vragen:

kre·diet·waar·dig (bijvoeglijk naamwoord)
       1 financieel krachtig genoeg om krediet te krijgen.

Ze gaan dus vanaf nu éérst je inkomen checken…

Kort gezegd, kredietwaardig betekent dat je ‘geschikt bent om in aanmerking te komen voor een lening’.  Als je dus een nieuw abonnement met een toestel van boven de €250,- afsluit, dan zal eerst via een leentoets worden gecheckt of je dat bent. Een leentoets is eigenlijk een inkomenscheck: kunnen je inkomsten de kosten van een telefoonabonnement dragen. Pas als dat zo is, dan krijg je je abonnement.

Via Giphy

Alleen, het aangaan van dat abonnement, oftewel die lening, zal ook vanaf vandaag worden geregistreerd bij het Bureau Kredietregistratie (BKR). Elke lening die je aangaat, moet namelijk verplicht worden geregistreerd bij deze organisatie- ook die voor je nieuwe wasmachine, auto en ja, ook die voor je huis. Eerst hoefden telecombedrijven dat niet te doen: vanaf vandaag wel.

Betaal je nu niet, dan later geen huis

Maar goed, je begrijpt dat er op die manier een heel goed overzicht ontstaat van je betaalgedrag. Betaal jij elke maand keurig op tijd, dan is er geen vuiltje aan de lucht. Sterker nog, zo’n ‘positieve notering’ kan je helpen met het afsluiten van een nieuwe lening- zoals die hypotheek die je zo graag wilt. Maar maak je er maandelijks een zooitje van, dan ben je dus minder financieel betrouwbaar en zal dat negatieve gevolgen hebben. Je hebt dan een negatieve registratie en daar willen bijvoorbeeld hypotheekverstrekkers niet mee in zee gaan.

Via Giphy

Kortom, denk vanaf nu goed na voordat je een duur abonnement plus toestel afsluit- kan je gedurende je gehele contract echt maandelijks de kosten betalen?! Zo niet, ga dan voor een goedkopere optie: voor je het weet heb je een negatieve registratie en krijg je nergens meer een lening voor.

Niet mee eens? Laat je reactie achter op Facebook! And don’t forget to like us!

19 thoughts on “Vanaf Nu Eérst Een Inkomenscheck Voordat Je Een Duur Telefoonabonnement Met Toestel Krijgt”

 1. Trackback: 밤토끼시즌2
 2. Trackback: Juniper Network switch modules manuals
 3. Trackback: https://jacksontnpainters.com/
 4. Trackback: Institutional Repository
 5. Trackback: mơ thấy sếp cũ
 6. Trackback: nằm mơ thấy mình thắp hương
 7. Trackback: số đề con rùa
 8. Trackback: 6 reasons to buy lace front wigs for sale online
 9. Trackback: mơ thấy bàn thờ bị đổ
 10. Trackback: mơ thấy ve chó
 11. Trackback: XFINITY Store by Comcast
 12. Trackback: Grand Power Stribog SP9A3
 13. Trackback: mơ thấy đi trên nước
 14. Trackback: 메이저놀이터
 15. Trackback: 안전공원
 16. Trackback: immediate edge review
 17. Trackback: french bulldog puppies for sale near me in CA ON MA CO OH PA SC MS TN FL UT NH VA AL TX
 18. Trackback: Bitcoin Loophole Review
 19. Trackback: sildenafil tablets for sale overnight shipping

Comments are closed.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +