Van Een Selfie Kan Je Dus Hoofdluis Krijgen

Browse By

 


‘Excuse me?’, hoor ik je nu zeggen, maar het is echt waar! Was hoofdluis vroeger vooral een probleem op de basisschool, tegenwoordig komen de jeukende beestjes net zo hard op de middelbare school voor. Even samen dat filmpje checken op je smartphone of elkaar knuffelen voordat je weer naar huis gaat: een ideaal moment voor de hoofdluis om van eigenaar te wisselen.

Bron:Giphy

Vroeger werd er minder geknuffeld en smartphones bestonden simpelweg niet, dus even samen een selfie maken was er ook niet bij. De jasjes van basisschoolleerlingen die keurig naast elkaar worden opgehangen en daardoor een speelparadijs voor hoofdluizen vormen, bestaan echter al heel lang. Vandaar dat er weinig verandert voor deze jonkies -hun aantal staat op 23%, middelbare scholieren daarentegen… daarvan heeft 19% tegenwoordig last van hoofdluis.

Bron: Giphy

Misschien ken je nog wel de luizenmoeder van de basisschool? Dat is natuurlijk een no-go op de middelbare! Nu zit de overheid dus met een probleem, want hoe ga je dan maandelijkse checks uitvoeren, die nodig zijn om het probleem onder controle te brengen? Tot ze daar een oplossing op hebben bedacht, zou ik lekker zelf thuis in m’n eigen badkamer checken. Je kunt op de site van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) tips vinden over hoe je kunt controleren en eventueel behandelen.

Vraag je moeder anders om even te helpen. I mean, seriously: liever dat dan krabbend aan je hoofd naar school, toch?

Van: De Volkskrant

10 thoughts on “Van Een Selfie Kan Je Dus Hoofdluis Krijgen”

  1. Trackback: DevOps service
  2. Trackback: complaint dentist
  3. Trackback: Peavey THE CLASSIC manuals
  4. Trackback: bmo credit card login
  5. Trackback: software testing services company
  6. Trackback: fake rolex
  7. Trackback: sự tôn trọng trong tình yêu
  8. Trackback: cách giữ chồng tốt nhất
  9. Trackback: mơ thấy bướm phụ nữ
  10. Trackback: mơ thấy chiến tranh

Comments are closed.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +