#StayStrongAppie- Even Is Heel Nederland Ajacied

Browse By

Een jongensdroom. Zo was het leven van Abdelhak “Appie” Nouri tot afgelopen zaterdag te omschrijven. Deze super getalenteerde, vrolijke en mega ambitieuze voetballer was op weg naar de top. De top die maar weinigen is weggelegd. ‘Hard werken’, dat was zijn motto en wie weet zou hij dan ‘ooit aanvoerder worden van Ajax’. Maar soms, heel soms, komt Moeder Natuur tussendoor- en dwingt je om te hergroeperen.

Al vanaf zijn zevende hoort hij bij Ajax en vorig jaar september mocht hij dan eindelijk zijn debuut maken in Ajax 1. Knikkende knieën of niet, hij scoorde meteen- want zo is Appie. Hij geniet van het voetballen en dat verdrijft elke vorm van zenuwen. Zijn broer Mo maakte een vlog van de “mooiste voetbaldag uit mijn carrière”, zoals Appie het noemde.

Appie’s werkmentaliteit is er een om over te nemen

We kennen allemaal wel de vooroordelen die er zijn over Marokkanen, but Appie is here to prove you wrong. Keurig opgevoed, spreekt altijd met twee woorden, voetbal is zijn droom en gaat dus voor alles. Ambitieus als geen ander, maar wel het geduld kunnen opbrengen dat hoort bij het realiseren ervan. Mag hij niet spelen, dan zit hij niet te mokken, maar focust zich op het grote geheel. Hij ging zelfs zover dat hij zijn vader meenam op vakantie om eventuele verleidingen te helpen weerstaan. Hij vertelt er zelf meer over in de video hieronder:

Beste speler van de eerste divisie

Het bleef afgelopen seizoen bij een enkele partij en een paar invalbeurten. Ook in Jong Ajax mocht hij geen volle wedstrijden spelen, omdat hoofdtrainer Peter Bosz hem ook nodig had in het eerste. Ondanks dat, werd hij in mei uitgeroepen tot de beste speler van de eerste divisie en ontving hij de Gouden Stier.

Foto: ProShots

Appie brengt Nederland samen

En toen kwam daar die noodlottige zaterdag in Werder Bremen. Alle talent, al het harde werk en alle ambitie ten spijt: Moeder Natuur bepaalde anders. Heel Nederland leeft mee met Appie’s familie, vrienden en naasten. Normaalgesproken is er in voetbal alleen maar ruimte voor rivaliteit, maar deze week is er enkel sprake van verbroedering. Heel Nederland deelt in een collectief gevoel van onmacht, onrechtvaardigheid en medelijden.

Zelfs aartsrivaal Feijenoord laat van zich horen. Er is veel voor nodig om een Feijenoorder wat positiefs te laten zeggen over een Ajacied, maar Appie’s verhaal breekt elke vorm van haat af.

 

In wat voor God je ook gelooft

Ik zeg bewust: de wereld zal nog even op Appie moeten wachten, want ondanks de slechte vooruitzichten, kan Moeder Natuur soms, heel soms, ook voor een wonder zorgen. Appie’s familie bidt dagelijks voor zijn herstel. Wat je geloof ook is, zet even alle vooroordelen, haat en negativiteit opzij en bidt op jouw manier voor hem. Dat hij ooit weer z’n bed kan uitstappen en misschien, heel misschien, ons zelfs weer mag verblijden met zijn spel.

 

14 thoughts on “#StayStrongAppie- Even Is Heel Nederland Ajacied”

 1. Trackback: great post to read
 2. Trackback: Sexual Assault Evidence
 3. Trackback: cpns slta
 4. Trackback: garage condo for sale arizona
 5. Trackback: bí kíp giữ chồng
 6. Trackback: chim bo cau so may
 7. Trackback: Tree Removal call now
 8. Trackback: pro 2000 gel
 9. Trackback: DevOps
 10. Trackback: mơ đi xe đạp đánh con gì
 11. Trackback: cung song tử hợp với cung nào nhất
 12. Trackback: nam mo thay con ruoi
 13. Trackback: Bullpup Shotgun 12ga
 14. Trackback: eye doctor haledon nj

Comments are closed.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +