#YesBijnaVakantie- Ook Deze Zomer Wordt Er Waarschijnlijk Weer In Honderden Studentenhuizen Ingebroken

Browse By

Met de zomervakantie ‘so close that you can smell it’ is het tijd voor allemaal superhandige -maar heus niet altijd nuttige- informatie die deze zalige periode nog beter maakt! Oftewel, tijd voor #yesbijnavakantie!

De zomer komt er weer aan en dat betekent dat bij honderden studenten gaat worden ingebroken. Terwijl ze zelf lekker op het terras zitten, laten ze thuis deuren en ramen wagenwijd open staan; easy peasy voor inbrekers om binnen te komen en laptops, telefoons, fotocamera’s en game consoles mee te nemen.

Een inbreker heeft gemiddeld 30 seconden nodig om bij je binnen te komen. Als je de voordeur niet op slot doet, nog minder. Dan gebruiken ze gewoon een plastic pasje waarmee ze binnen 5 seconden in je huis staan. Dat heet ‘flipperen’. Dan hebben we nog de groep studenten die z’n kamerdeur niet op slot doet, want ‘ik kan m’n huisgenoten toch zeker wel vertrouwen?!’ Jatten zal je huisgenoot inderdaad (waarschijnlijk) niet, maar als hij of zij een raam laat open staan, dan staat die inbreker binnen no-time dus ook in jouw kamer.

De Landelijke Studentenvakbond (LSVb) en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) vonden het wel een goed idee om hier eens wat aandacht aan te geven. Want kennis is macht tenslotte. De CCV heeft een campagne gelanceerd waarmee ze studenten laten zien hoe makkelijk ze van hun worthy gadgets beroofd kunnen worden. Ze hebben een rist filmpjes op hun website staan waaronder deze hieronder, waarin Tahir bij z’n beste vriend Remco ‘inbreekt’. Remco woont in een enorm studentenhuis in Amsterdam en *spoiler alert*: Tahir had alles zo kunnen meenemen.

De do’s

Oftewel, kamerdeur op slot, je waardevolle spullen uit het zicht (ja, je wasmand is een prima plek om te verstoppen), geen ramen of deuren open laten staan (ook niet tijdens een heat wave) en voorkom flipperen: ook de voordeur op slot. Fijne zomer!

21 thoughts on “#YesBijnaVakantie- Ook Deze Zomer Wordt Er Waarschijnlijk Weer In Honderden Studentenhuizen Ingebroken”

 1. Trackback: Buy Sex Toys Online
 2. Trackback: replica watches
 3. Trackback: paito warna
 4. Trackback: chiem bao thay voi
 5. Trackback: replica watch
 6. Trackback: sell cc dumps
 7. Trackback: DevSecOps
 8. Trackback: Agile DevOps
 9. Trackback: Skrotbilar hämtas i Uddevalla
 10. Trackback: Intelligent automation services
 11. Trackback: cum se trateaza
 12. Trackback: Mossberg Firearms for Sale
 13. Trackback: mơ thấy anh em gặp nhau
 14. Trackback: Bitcoin Era Review 2020
 15. Trackback: immediate edge
 16. Trackback: bitcoin loophole kuwait
 17. Trackback: Immediate Edge Review 2020
 18. Trackback: bitcoin loophole review 2020
 19. Trackback: Making Money Online
 20. Trackback: w88
 21. Trackback: taxi from cheltenham to bristol airport

Comments are closed.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +